Събота, 19 Октомври 2024

КЗК отхвърли жалбата на ,,Нелсен - Чистота,, срещу Община Русе

КЗК отхвърли жалбата на ,,Нелсен - Чистота,, срещу Община Русе
Публикация   18 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     47

Хигиената и чистотата на Русе поема срещу 31 милиона лева без ДДС "Консорциум Еко Русе Груп ДЗЗД" и е със срок от четири години

 

 В "Консорциум Еко Русе Груп ДЗЗД" - участват::"Еко Клийн Сървиз" ЕООД - София, с управител Пламен Данев /той представлява и консорциума. , "ЕКО РЕСУРС-Р" ООД9, София Камелия Динева, "МГП-Р" ЕООД- Симитли с управител Марио Павлов, РТК ООД- Елин Пелин, представлявана от Стоян Граматиков и Митко Димитров.

   Сметосъбирането и обществената хигиена сега са обединени в един договор. Ще се използват само на нови контейнери тип "Норд", които ще се обслужват с  фабрично нови камиони.

   На въпрос на Акцент. БГ предвидено ли е в договора поставяне на подземни съдове, за каквото се говореше по-рано, кметът Милков заяви, че на няколко места в града ще има, но  все още не са определени.

  След изтичане на договора с Нелсен чистота до решението на КЗК общината със собствена техника събираше битовите отпадъци. Предполага се, че с влизането в действие на договора с новия консорциум чистотата и хигиената при събиране на боклука ще се подобри значително.
 

"Консорциум Еко Русе Груп ДЗЗД" е създаден на 18.04.2024 г. в София, непосредствено преди обявяване на обществената поръчка.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още