Събота, 19 Октомври 2024

Григор Димитров е на 1/2-финал за първи път от март в Стокхолм

Григор Димитров е на 1/2-финал за първи път от март в Стокхолм
Публикация   19 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     44

Предишният полуфинал на 33-годишния хасковлия беше на "Мастърс" в Маями

   Григор Димитров се класира за 1/2-финалите на един от любимите си тенис турнири - в Стокхолм. Българският шампион в шведската столица от 2013 г. елиминира швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2 и стигна до предпоследното стъпало на надпревара от тура на АТР за пети път този сезон и за първи път след март.

   Предишният 1/2-финал на 33-годишния хасковлия беше на "Мастърс" в Маями, където впоследствие загуби мача за титлата срещу Яник Синер. В общо три от предишните четири случая, когато беше полуфиналист тази година, Григор стигаше до финала, като в първия от тях

   Първата ракета на България (№10 в света), който е поставен под №3 в схемата от категория "АТР 250" в Стокхолм, неутрализира всички опити на Щрикер да постигне нова сензация в турнира, след като вече победи италианската звезда Матео Беретини. Швейцарският левичар, заемащ едва 317-о място в ранглистата, имаше своите шансове в I сет, когато пропусна общо три брейкбола в подаването на нашия тенисист - два поредни в третия гейм и още един в седмия.

   В средата на втората част Димитров отрази още една точка за пробив, но чак когато вече беше взел два пъти сервиса на 22-годишния младок и така затвърди аванса си на 4:0 гейма. После доигра относително спокойно двубоя, продължил малко над един час. В осмия гейм, в който сервираше за победата, Григор отрази още два брейкбола, но в крайна сметка подпечата успеха си с първия мачбол след 1:11 ч. игра на твърдия корт в "Кралската зала".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha