Сряда, 16 Октомври 2024

Десетокласнички от АЕГ ,,Гео Милев,, ще представят Русе и България на Световните ученически игри в Бахрейн

Десетокласнички от АЕГ ,,Гео Милев,, ще представят Русе и България на Световните ученически игри в Бахрейн
Публикация   16 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     65

В Световните ученически игри в град Манама, Бахрейн ще вземат участие повече от 5300 подрастващи от 71 държави от пет континента

     Впечатляващ успех за Кристина и Силвена Георгиеви, десетокласнички от Английска езикова гимназия “Гео Милев” в град Русе. Момичетата спечелиха държавната титла от Ученически игри 2023/2024 за юноши и девойки от VIII до X клас, в съревнование с ученици от цялата страна на възраст от 14 до 16 години. След успеха си Кристина и Силвена придобиха право на участие в Световните ученически игри, които тази година се провеждат в град Манама, Бахрейн от 23 до 31 октомври.

   Пътуването на екипа от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по фонд „Лицата на Русе“, който подава ръка на талантливите млади русенци, които представят достойно града ни у нас и по света!

    В Световните ученически игри в град Манама, Бахрейн ще вземат участие повече от 5300 подрастващи от 71 държави от пет континента. Учениците ще се съревновават в 26 различни спорта. Това е символичен рекорд в 50 годишната история на престижното международно събитие, което има за цел не само да представи най-доброто от развитието на ученическия спорт по света, но и да даде възможност участниците да открият други култури и нации, да създадат нови приятелства за цял живот.

Да пожелаем успех в състезанията по бадминтон на Кристина и Силвена Георгиеви, десетокласнички от Английска езикова гимназия “Гео Милев” в град Русе! Нека представят достойно град Русе и България в далечен Бахрейн!

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha