Вторник, 15 Октомври 2024

Трима са задържани при спецоперация срещу разпространението на наркотици, проведене от полицаи от ОДМВР - Русе

Трима са задържани при спецоперация срещу разпространението на наркотици, проведене от полицаи от ОДМВР - Русе
Публикация   15 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     60

Спрямо тримата е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа

   В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества, реализирана на територията на ОДМВР – Русе, на 12 октомври вечерта служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са задържали 31-годишен мъж. Това е станало в русенския кв. „Здравец Север“.

   При извършена проверка на лекия автомобил БМВ, с който се е придвижвал, са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревна маса, с приблизително тегло 200 грама. Полеви тест на откритата трева е дал реакция за марихуана. Последващите действия на криминалистите са установили още двама мъже на 27 и 34 г., съпричастни към престъпната дейност на задържания. 27-годишният е засечен и спрян от полицейски екип на Второ РУ извън града, докато се е придвижвал с лек автомобил „Ауди“, в който е открит полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса, с приблизително тегло 160 грама, реагирала при полевия наркотест също на марихуана.

   По-късно е задържан и 34-годишният мъж, след което са извършени претърсвания и изземвания на три адреса, при които се установени и иззети общо количество около 50 грама суха тревна маса, реагираща на марихуана, електронни везни, гриндери и други пособия за съхранение и разфасоване.

   Спрямо тримата е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа до довеждането им пред съда, с постановление на прокурор.

   Работата по случая продължава, като се води разследване по образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha