Вторник, 15 Октомври 2024

МОН обяви за приоритетни две предложения за ремонт на училища в община Русе

МОН обяви за приоритетни две предложения за ремонт на училища в община Русе
Публикация   15 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     35

   Министърът на образованието и науката одобри като приоритетни две заявки от Община Русе за отпускане на целеви средства за ремонт на ОУ "Георги Стойков Раковски" в Ново село и на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Николово. 

    В документите, изпратени от местната администрация до министерството, беше мотивирано искането за необходимостта от належащи строително-ремонтни дейности в двете учебни заведения. 

   Нормативната уредба изисква Община Русе да възложи обществени поръчки и да бъдат сключени договори за изпълнение на обектите, след което по процедура министърът на образованието ще предложи на Министерския съвет двата обекта за финансиране

    В училището в Ново село се предвижда да бъдат извършени дейности, свързани с ремонт на покрива, вътрешно обновяване на сградата, полагане на топлоизолация на фасадата, както и подмяна на дограмата и осветлението. Планираните разходи са в размер на 899 387 лв.

   В Николово ще бъде ремонтиран покривът и ще се положи топлоизолация по фасадата на учебното заведение. Проектът е на стойност 839 557 лв.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha