Неделя, 13 Октомври 2024

Жителите на кв. „Възраждане“ се забавляваха и печелиха награди в Празника на квартала

Жителите на кв. „Възраждане“ се забавляваха и печелиха награди в Празника на квартала
Публикация   13 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     63

Хората от квартара се представиха подобаващо и в семейните игри

   Тази събота дворът на училище „Възраждане“ събра жителите на квартал „Възраждане“ на Празник на квартала. Точно в 16:00 часа започна събитието, водено от аниматорите на „Веселяците“. Въпреки неприветливото време десетки семейства се събраха, за да се включат в събитието и да участват в игрите и забавленията, които бяха придружени и с много награди.

   Калин Иванов, кметският пълномощник, който отскоро отговаря за „Възраждане“ и „Цветница“, уважи събитието, като поздрави присъстващите и им пожела весел празник. Организаторите – общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ споделиха, че активността в конкурсите за Най-вкусно домашно сладко и Най-добра домашна лютеница е висока. Журито в състав – Ценка Йорданова, професионален кулинар и дългогодишен преподавател в Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ и Аксун Ебазерова - представител на фирма „Тива Плюс“ ООД, спонсор на събитието, оценява общо 42 бурканчета със зимнина и беше изключително затруднено в избора си на победители. Преобладаваха бурканчетата с домашно сладко и затова журито реши да отсъди 5 награди. Най-вкусно беше сладкото от тиквички на Елена Тодорова и тя заслужено грабна голямата награда – хлебопекарна на Тефал. На второ място се класира Прея Станчева със сладко от сини сливи, а трето зае Ваня Стоименова със сладко от боровинки. Четвърто място завоюва нетрадиционното сладко от люти чушки на Викторио Тодоров, а пети стана Ивайло Христов със сладко от смокини.

   При лютеницата първото място грабна Гергана Филипова и получи еърфраер от Тефал. Втора се класира Даниела Петрова, а лютеницата на Грациела Даскалова ѝ донесе почетното трето място.

   На сцената пяха и танцуваха талантливите деца от четвърта група на ДГ „Чучулига“ и СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“. Ученичките Кристияна Кулева от 4 Г клас и Елена Димитрова от 3 А клас зарадваха публиката с ангелските си гласове; авторски стихове представи Владимира Начева от 8 А клас, а Иван Георгиев от 5 В клас и Стела Красимирова от 5 Г клас рецитираха стихотворенията „На прощаване“ и „Левски“. Аниматорите от „Веселяците“ направиха за децата работилничка на есенна тематика, кака Ема изрисува лицата им, а любими на малчуганите герои, танцуваха и се веселиха заедно с тях. 

   Изпълненията на Биг Бенд Русе и тяхната вокалистка Роси Овчарова предизвикаха бурни аплодисменти в публиката, а за доброто настроение допринесе и участието на танцьорите от Школа по народни танци „Вито хоро“. Те представиха няколко хора, а след това поведоха голямо вито хоро, в което се включиха всички.

   Жителите на квартал „Възраждане“ се представиха подобаващо и в семейните игри, с които аниматорите от „Веселяците“ предизвикаха тяхната бързина, ловкост и сръчност. Участваха семейства, деца и индивидуални смелчаци. Десетки хора се забавляваха заедно и получиха награди, осигурени от организаторите на събитието, което се проведе с финансовата подкрепа на „Тива Плюс“ ООД, „Холеман България“ ООД и euShipments.com.

   Младата русенска група 4ЕТНО спечели нови почитатели в лицето на жителите на кв. „Възраждане“ със своите прекрасни изпълнения, които сложиха подобаващ финал на празника. „Празник на квартала - Заедно във Възраждане“ завърши с финално раздаване на подаръци на всички деца – от най-малките, до тийнейджърите, а хората се разотиваха доволни от споделеното заедно време.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още