Събота, 12 Октомври 2024

От ПП-ДБ предлагаме единствената работеща формула - да има правителство след изборите, заяви Кирил Петков

От ПП-ДБ предлагаме единствената работеща формула - да има правителство след изборите, заяви Кирил Петков
Публикация   11 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     63

Съпредседателят на Промяната обясни, че икономиката се движи нагоре, но не и политиката

   От "Продължаваме промяната - Демократична България" предлагаме единствената работеща формула - да има правителство след изборите. Това заяви в Русе съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който се срещна тази вечер със симпатизанти в центъра на града.  

   "Нямаме си доверие с ГЕРБ. Няма как да си стиснем ръцете и изведнъж да си имаме доверие, и това го приемаме. Нашата идея е за равно отдалечен премиер, който да е юрист или икономист, с много ясна програма, която да се защитава от Народното събрание, както и министри, които той да има право да избира. С такава формула има възможност без политическо его и без себелюбие България да продължи да се движи напред", заяви Петков. 

   Пред предизборната шатра на коалицията той и представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" подариха фиданки на желаещите да се грижат за растенията.

   "Подаръкът е хубаво нещо, но после това дръвче трябва да се посади и човек да се грижи за него, докато порасне. Искаме то да е символ за споделената ни отговорност за България", обясни Петков. 

   Той каза още, че магистралата "Русе - Велико Търново" поне е започната, когато премиер е бил акад. Николай Денков. 

   Петков обясни, че икономиката се движи нагоре, но не и политиката, а причината е, че "старите играчи не искат да предадат властта по начин, който потенциално може да ги застраши и да им спре паричните потоци". 

  Съпредседателят на Промяната не приема, че проектобюджетът е с толкова голяма дефицит и според него той също ще бъде в рамките на 3 процента дефицит. Съгласи се, че е необходимо да се обърне внимание върху качеството на образованието.

Заедно с Петков бе и адвокат Рена Стефанова, която е на второ място в листата на коалицията в Русенско. 

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още