Петък, 11 Октомври 2024

Бойко Борисов в Русе: Ще положа всички усилия да направим правителство

Бойко Борисов в Русе: Ще положа всички усилия да направим правителство
Публикация   11 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     48

Той предупреди за опасността от нова мигрантска вълна и припомни заслугите на ГЕРБ

   „В какво да се убедим, че трябва да направим правителство? Мога да ви гарантирам, че ще положим всички усилия и компромиси да направим правителство“, заяви в Русе пред симпатизанти и членове лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

   „Сега ще дойде нелегалната миграция, тези 4 години харчене и популизъм без никакви котви, ще се удари корабът. Тук ГЕРБ има вина, защото не останахме като котва. Икономиката е надолу, а те говорят защо имало 1 кандидат за главен прокурор. Ние правителство нямаме?“, заяви лидерът на партията.

   „Рядко глупави сме и лидерите на ПП-ДБ, и на ДПС, и ние – вместо да излизаме и да говорим какво успяхме заедно да свършим и да подготвим хората, и да им кажем „Има шанс“, ние цялата редица се изредихме да говорим срещу ПП-ДБ“, заяви Борисов.

   „Не са много възможностите. Те предлагат равноотдалечен, ако кажем равноприближен – думата не е хубава. Сиреч, нещо да е равноприето, но излиза въпросът – това приемливо е?“, попита той.

   Борисов заяви, че по време на неговите управления винаги се е налагало да оправя дефицитите, оставени от предходните правителства. Така се е случило и с фалита на КТБ, и с плащането на руските реактори за АЕЦ „Белене“ и др., за които неговият кабинет е платил милиарди левове.

   „Оправих дефицитите и оставих държавата с мазнина. Затова ни и канеха да влезем в еврозоната, влязохме в Чакалнята и в Европейския банков съюз“, припомни той.

   Лидерът на ГЕРБ подчерта, че по негово време еврофондовете са се усвоявали на 99,3-99,7. Днес един План за възстановяване и развитие не може да бъде направен като хората и България е на път да изпусне средствата по него. „Дойде нов Ковид, а ние план още не сме дали“, подчерта още Борисов.

   Той предупреди за опасността от нова мигрантска вълна и припомни заслугите на ГЕРБ мигрантите да заобиколят България. Това е наша заслуга, както е заслуга на евродепутатът Андрей Новаков нашите шофьори да не бъдат дискриминирани по пакета „Мобилност“, добави Борисов.

   Лидерът на ГЕРБ призова гражданите да подкрепят партията, за да се спре със застоя през тези четири години и да може да започне доизграждането на България от там, където спря след падането на неговото последно правителство.

   Той каза още, че когато си арестувал някого незаконно и си ползвал институциите - се казва, че нямаш интегритет. Няма ГЕРБ и ДПС, има ГЕРБ и СДС, заяви той.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още