Петък, 11 Октомври 2024

Факултет „Природни науки и образование“ отпразнува 30 години от своето основаване

 Факултет „Природни науки и образование“ отпразнува 30 години от своето основаване
Публикация   11 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     72

Факултетът е най-големият в университета с над 1000 студенти и докторанти

   С тържествена церемония Факултет „Природни науки и образование“ на Русенския университет отбеляза своята 30-годишнина.

   Сред официалните гости бяха ректорът на русенската Алма матер проф. д-р Генчо Попов, почетният ректор и председател на Общинския съвет академик Христо Белоев дтн, заместник-кметът Енчо Енчев, областният управител Драгомир Дрганов,, както и преподаватели от различни поколения, настоящи и бивши студенти, докторанти, представители на образователни, културни и финансови  институции, бизнес компании и софтуерни фирми, с които факултетът си партнира успешно.

   Областният управител отличи декана на факултета проф. д-р Велизар Павлов със знака на Областната администрация. Отличието бе връчено за цялостния принос на проф. Павлов към развитието на висшето образование в региона.

   Енчо Енчев връчи плакет и поздравителен адрес на декана на факултета проф. д-р Велизар Павлов от името на кмета Пенчо Милков.

"През тези три десетилетия вашият факултет се утвърди като един от водещите академични центрове в България, предоставяйки образование на високо ниво в областите на природните науки и педагогическите дисциплини. Вашият принос към развитието на науката и образованието в Русе и региона е безценен, а многобройните ви възпитаници, които вече заемат ключови позиции в различни професионални сфери, са доказателство за високото качество на образованието, което предлагате“, обърна се Енчо Енчев към присъстващите.

Факултет „Природни науки и образование“, който е най-големият в университета с над 1000 студенти и докторанти, е основан през 1994 г. и през годините се утвърждава като водещо звено в подготовката на кадри в областта на педагогиката, компютърните науки и приложната математика.

По случай годишнината бе издадена книга, озаглавена „30 години факултет „Природни науки и образование““, която отразява развитието и успехите на факултета през трите десетилетия.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още