Петък, 11 Октомври 2024

Готовността за посрещането на предстоящия зимен сезон обсъдиха на съвещание в Русе

Готовността за посрещането на предстоящия зимен сезон обсъдиха на съвещание в Русе
Публикация   11 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     66

Кметовете на малките населени места обърнаха внимание на нуждата от съдействие

   Подготовката за предстоящия зимен сезон обсъди на свое заседание вчера щабът за изпълнение на Плана за защита при бедствия на Община Русе. В срещата, която се проведе в сградата на местната администрация, участваха членове на щаба, кметове на кметства и ръководители на ведомства, организации и фирми, отговорни за  зимната подготовка. Заседанието откри кметът Пенчо Милков, а сред присъстващите бяха и заместниците му Димитър Недев, Енчо Енчев, Никола Лазаров и Здравка Великова.

   Директорът  на дирекция "Обществен ред, сигурност и защита на потребителите" Георги Игнатов запозна участниците със заповедта за осигуряване нормални условия за живот на територията на община Русе през есенно-зимния сезон, в която са описани ангажиментите на отговорните институции и лица. Той уточни, че тази година в програмата за действия са включени и общинските предприятия.

   Кметът Пенчо Милков подчерта, че е изключително важно събирането и постоянното поддържане на актуална информация за зимната обстановка. Той изтъкна, че навреме подадените съобщения и предупреждения ще помогнат да се оптимизира използването на ресурси и  да се уведомят хората какви действия да предприемат. „Всички трябва да сме мобилизирани в подготовката за посрещане на зимния сезон“, категоричен беше Милков.

   Кметовете на малките населени места обърнаха внимание на нуждата от съдействие, преди зимата да се запълнят всички ями, неравности и дупки, останали сред ремонти на ВиК в населените места. Те изразиха загриженост за подрязване на клони и дървета, така че да не станат рискови при зимни условия. Информираха и на кои участъци трябва да се положи маркировка.

   Предстои да бъдат изготвени разчети за алтернативни варианти на снегопочистване при усложнена зимна обстановка, като се използва подходяща техника от земеделските кооперации и други физически и юридически лица от населеното място.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още