Четвъртък, 10 Октомври 2024

И.д. председателят на БСП изрази пълната си подкрепа за водача Иван Иванов и цялата листа на лявата калиция в Русе

И.д. председателят на БСП изрази пълната си подкрепа за водача Иван  Иванов и цялата листа на лявата калиция в Русе
Публикация   09 Окт, 2024   /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     58

Споразумение за взаимодействие бе подписано с председателят на "Обединена левица" Володя Попов, с което в обеднението вече са 16 леви партии

   Изпълняващият  функциите на председател на БСП Атанас Зафиров и Володя Попов, председател  на Гражданско сдружение „Обединена левица”, подписаха днес в Русе споразумение за взаимодействие, част от споразумение с всички останали политически партии, които се намират в БСП Обединена левица. Денят е изключително тържествен, тъй като днес откриваме и кампанията, каза водачът на листата в 19-ти МИР Иван Иванов.

    Зафиров заяви пред медиите, че е в Русе по повод откриване на кампанията на БСП Обединена левица и да даде подкрепа за кандидатите на листата и лично за водача Иван Иванов.

   Фактът, че листата се води именно от него като едно от най-разпознаваемите лица в българската левица, с доказан и парламентарен, и държавнически опит.

  Зафиров заяви, че подписаното споразумение с „Обединена левица” е част от усилията за консолидация на лявото пространство. Вчера е подписано споразумение със ЗС ,,Александър Стамболийски” и така в коалицията вече участват 16 партии.

  Целта и е да дадат алтернатива на българските граждани и надежда за едно по-добро бъдеще.

  Володя Попов изрази убеждение, че консолидацията в ляво е процес, който ще продължи и ще се задълбочава на база идеологията, на посланията, които се изпращат до българските граждани. Той отправи пожелание към младите хора с леви убеждения да изживеят моментите, когато БСП е имала 125 депутати.

   На въпрос на Акцент.БГ за позиция относно приемането на бюджет 2025 Иван Иванов не скри притеснението, че това може да не стане, ако няма работещо мнозинство. Ако той не се приеме, всичко ще остане празно говорене по време на кампанията.

    Без необходимите 121 гласа няма как да се реализират политики. Решение той вижда в сформиране на експертно правителство, за да може държавата да функционира нормално. В противен случай ще има липса на средства за общините, за изграждане на магистралата Русе- Велико Търново, за довършване на участъка от републиканската пътна мрежа, която минава през Русе. Дори няма да може да бъде приложено т.н. швейцарско правило за индексиране на пенсиите. Буквално държавата ще спре да работи.

  Приемането на бюджет 2025 трябва да бъде консенсусна задача пред всички партии, които ще влязат в парламента, допълни Зафиров. Дали ще има редовно правителство според него зависи от избирателната активност. Реално в парламента сборно всички партии представляват една трета от българското общество.

  Нашия апел, нашето послание е да се гласува, каза Зафиров.

  Имаме видимо бягство от дебати, отговори и.д. председателят на БСП на друг въпрос на Акцент.БГ . Дори и в провежданите по националните телевизии основните претенденти отсъстват. БСП участва и кандидатите ни показват високо ниво на подготовка. Лично е канил в национален ефир другите партийни лидери на дебат, но това не се случва.

   Без дебати реално политиката отсъства, змята Зафиров.

  Кандидатите на основните политически сили бягат от дебат, сигурни с избора на техните депутати. Тук идва темата за купения вот, за която трябва да се говори постоянно. Да се опитаме това да бъде ограничено, ако не може да се изкорени. Защото по този начин се изкривява демократичния процес.

Реалният дебат е ляво- дясно в българското общество, заяви Зафиров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha