Сряда, 9 Октомври 2024

Обмисля се разработването на велосипедния маршрут EuroVelo 6 и подпомагането на туристическите дейности

Обмисля се  разработването на велосипедния маршрут EuroVelo 6 и подпомагането на туристическите дейности
Публикация   09 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     111

Участниците се обединиха около становището да се подготви съвместна концепция за три тематични области с възможен максимален бюджет до 6 млн евро.

Днес, 09.10.2024 г в  в сградата на областна администрация  се проведе работна среща, на която присъстваха областния управител  Драганов, кметът на община Сливо поле Валентин  Атанасов, кметът на община Ведя, окръг Гюргево  Мариан Цага, неговия заместник кмет, консултанти от Румъния и Русе.

     На срещата бяха обсъдени възможностите за разработване на съвместен проект по програма INTERREG VI A на базата на интегрирания териториален подход, като в основата на реализацията й е разработването на велосипедния маршрут EuroVelo 6 и подпомагането на туристическите дейности свързани с него.

    Участниците се обединиха около становището да се подготви съвместна концепция за три тематични области с възможен максимален бюджет до 6 млн евро. Беше разработен индикативен график за подготовка на проектната концепция, като съгласно предложения работен вариант на програмата, след обявяването на процедурата, времето за подаване ще бъде само 30 дни. Именно това налага изпреварващо разработване на съвместна концепция.

   Изисква се Проектът да е разумно подготвен, като някои ключови елементи все още предстоят като са получени някои необходими разрешителни и одобрения, междинно проектиране и инженеринг в ход, определена е първоначална структура за управление на проекта, извършени са предварителни предпроектни проучвания и изпълнението е възможно да започне в рамките на девет месеца.

Тагове : EuroVelo , маршрут , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha