Сряда, 9 Октомври 2024

Стартира специализирана полицейска операция на територията на Русенска област

Стартира специализирана полицейска операция на територията на Русенска област
Публикация   09 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     49

От полицията са изградени контролни пунктове в различни населени места, сформирани са мобилни екипи

   Специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда днес на територията на цялата област.

   В операцията участват служители от всички подразделения на областната дирекция на МВР в Русе: от 6-те районни управления /РУ/ в областта, от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, охранителна и териториална полиция, пътна полиция, експерти, разследващи полицаи; а също и служители от Зоналното жандармерийско управление, като в част от проверките са включени и представители от горските и ловни стопанства.

  По предварително одобрен план в днешния ден са предприети редица целенасочени действия за противодействие на престъпността, на нарушенията на изборното законодателство, за стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, както и за безопасност по пътищата.

   От полицията са изградени контролни пунктове в различни населени места, сформирани са мобилни екипи. Те ще работят в различен времеви диапазон на територията на всички РУ. Издирват се извършители на престъпления и други законови нарушения, проверяват се моторни превозни средства, лица, имоти и места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство, търговски обекти, заложни къщи, както и обекти, в които се предлагат дърва за огрев, хранителни магазини, даващи стоки на вересия и други.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha