Понеделник, 7 Октомври 2024

Дрогирани и пияни заловиха полицаите през почивните дни в област Русе

Дрогирани и пияни заловиха полицаите през почивните дни в област Русе
Публикация   07 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     136

Канабис, марихуана и метаамфитами открили при проверките в автомобили и у мотопедист

 

   В Първо РУ разследват водач, заловен при проверка да управлява нерегистриран мотопед, с поставена друга регистрационна табела и с положителна проба за наркотици. Около 15:13 часа на 4 октомври на ул. Щип в Русе полицаи от Първо РУ са констатирали при проверка, че 40-годишен мъж управлява мотопед марка "Ямаха", с поставен регистрационен номер, издаден за друго превозно средство. При направена справка е изяснено още, че мотопедът не е регистриран по необходимия ред. На водача е извършена и проверка с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, като при втория тест уредът е дал положителна реакция за амфетамин и метамфетамин. Случаят е документиран, като е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.345 ал.1 , по чл.345, ал.2 вр. ал.1 от НК и чл.343б, ал.3 от НК.

   В Първо, Второ РУ и РУ – Бяла разследват водачи на автомобили, управлявали с положителни проби за наркотици, а в Първо РУ и РУ – Сливо поле други, шофирали в нетрезво състояние.

   28-годишен мъж е бил спрян от екип на полицията около 23:30 часа на 3 октомври на бул. Тутракан в Русе. В хода на последвалата проверка дрегерът за наркотици е отчел положителен резултата за употреба на метамфетамин. Водачът е отказал да даде проби за химичен анализ. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Колата е предадена на органите на реда.

   По описа на РУ Сливо поле е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

    Вчера около 14:30 ч.  в землището на с. Пейчиново беленските полицаи са извършили проверка на 28-годишен водач на лек автомобил „Опел“, който при проверка за употреба на наркотици е дал положителна проба, като уредът е отчел реакция за канабис. Мъжът е отказал да даде проба за химичен анализ и случаят е предаден на разследващите, като е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.

   Срещу още един водач е образувано бързо производство, след като в колата му и в него са открити трева, везна и гриндер. Той е бил проверен вчера в района на ул. Даме Груев в Русе от екип на Първо РУ. Управлявал е лек автомобил „Пежо“, в който полицаите са намерили прозрачен свитък, съдържащ суха зелена тревна маса със специфичен мирис на марихуана и електронна везна, а в чантичката му гриндер, също съдържащ суха зелена тревиста маса. Той е отказал да даде проби за изследване в медицинско заведение. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3, от НК, по описа на Първо РУ и работата по изясняването на случая продължава.

   52-годишен водач също е предал колата си на служители от РУ – Сливо поле, след като е хванат да шофира в нетрезво състояние. Екип на районното управление в Сливо поле го е спрял за проверка на главния път Русе – Силистра на 4 октомври около 15:35 ч. зад волана на лек автомобил „Ситроен“ и при тест с техническо средство му е отчетена положителна проба от 1.26 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан и съпроводен до болница „Канев“ в Русе, където е отказал да даде кръвна проба.

      В нощта на 4 октомври в гр. Русе, около 01:35 часа на бул. Цар Освободител, екип на полицията е спрял за проверка лек автомобил с марка „Опел“, управляван от 68-годишен мъж. При извършена проба за алкохол, дрегерат е отчел резултат над 1. 2 промила. Водачът е задържан и съпроводен до болницата, където е дал проба за изследване, като резултата от химическия анализ е показал концентрация от 2,08 на хиляда. Мъжът е  предал автомобила си на служителите. По случая е образувано бързо производство за извършеното престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.    



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha