Понеделник, 7 Октомври 2024

12 ПТП за седмица, при които леко са пострадали четирима граждани, а един е загинал

 12 ПТП за седмица, при които леко са пострадали четирима граждани, а един е загинал
Публикация   07 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     43

В дните от 7 до 13 октомври пътните полицаи провеждат операция по линия на ROADPOL

   През изминалата седмица /30 септември – 6 октомври 2024 г./ от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе са регистрирани 12 пътнотранспортни произшествия – 8 леки и 4 тежки, при които са леко пострадали четирима граждани, а един е загинал. Това бе съобщено днес по време на ежеседмичния брифинг по пътна безопасност, в който взеха участие главен инспектор Николай Ненков - началник на сектор „Пътна полиция“ – Русе и старши инспектор Стилиян Станев, началник група в същия сектор.

   През изминалите 7 дни, в  хода на извършени проверки и провеждани 5 специализирани операции за подобряване на обстановката по безопасност на движението, русенските пътни полицаи са констатирали 1270 нарушения, за които са съставили 36 акта, 70 фиша, а останалите документирани в електронни фишове. Проверени са били 124 водачи за алкохол, като един от тях е показал проба над 1.2 промила. 

  По линия на административното обслужване на граждани в сектора са преминали 432 граждани през пунктовете за регистрация и още 382 –ма през звеното за водачи и свидетелства за управление на автомобили. От сектора са били издадени и връчени 60 наказателни постановления, а към Националната агенция за приходите са изпратени 152 документа за принудително събиране на наложени глоби.

   През текущата седмица на територията на страните – членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol, ще се проведе координирана полицейска операция „Fokus on the Road”, акцентираща върху ограничаване влиянието на разсейването при водачите по време на движениеПри контрола на пътя през следващите дни ще бъдат засилени проверките за спазване на забраните за използване на мобилен телефон при управлението на ИЕПС; спазване на забраните за използване на мобилен телефон при управлението на МПС без устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете на водача и използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в МПС, защитни каски от водачи и пътниците на мотоциклети, както и проверки за използването на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите.

Тагове : ROADPOL , операция , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha