Сряда, 2 Октомври 2024

Инж. Миланова и инж. Ангелова ще ръководят общинските дирекции на строителната инфраструктура и кадастъра

Инж.  Миланова и инж.  Ангелова ще ръководят  общинските дирекции на строителната инфраструктура и кадастъра
Публикация   02 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     30

    Двете общински дирекции в ресор „Устройство на територията“ – „Инфраструктура, строителен  и инвеститорски контрол“ (ИСИК) и „Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър“ (ИПУК), от днес имат нови ръководители. Това са съответно инж. Вероника Миланова и инж. Пенка Ангелова.

   Инж. Вероника Миланова заемаше до този момент длъжността  началник на отдел „Инфраструктура и инвеститорски контрол“ в Община Русе.

   Тя е магистър по професионално направление „Професионално строителство и геодезия“, специалност „Транспортно строителство“. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

   Работила е в Дирекция за национален строителен контрол в София,  а през 2019 г. е започнала като инспектор в отдел „Техническа инфраструктура и инвеститорски контрол“.

   През 2021 г. спечели конкурса за началник на отдел „Инфраструктура и инвеститорски контрол“ в Община Русе.

Инж. Пенка Ангелова  е завършила специалност “Геодезия, фотограметрия и картография” във Висшия институт по архитектура и строителство. От 1994 г. до 2000 г. е била началник на Регионална служба по геодезия, картография и кадастър в Русе.  През 2001 г. е назначена за началник на СГКК в Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

   През 2013 г. Пенка Ангелова спечели конкурс и стана началник на отдел „Устройствени планове и кадастър“ в Община Русе.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още