Петък, 27 Септември 2024

Старейшините в Иваново подкрепиха промяната на предназначението на бившето училище в Мечка - ще се използва за дом за възрастни

Старейшините в Иваново подкрепиха промяната на предназначението на бившето училище в  Мечка - ще се използва за дом за възрастни
Публикация   27 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     31

   Единодушната подкрепа на всички 13 общински съветници в Иваново получи промяната на предназначението на бившето училище „П. П. Славейков“ в село Мечка. Това се случи по време на днешното заседание на местния парламент.

    Учебното заведение е закрито поради липса на достатъчно ученици със заповед на министъра на образованието и науката от 2002 година. Сградата не се използва от образователната система, поради отпаднала необходимост. След днешното решение общинският имот ще бъде с трайно ползване за социални дейности. От администрацията на кмета Георги Миланов посочиха, че има заявен инвеститорски интерес за закупуване на имота и превръщането му в социален дом за възрастни хора.

   Всички останали точки от днешния дневен ред на заседанието на Общинския съвет са приети също единодушно, каза за БТА председателят на местния парламент в Иваново Мариян Драшков. Така са осигурени 27 000 лв. за текущ ремонт и подобрения на детска градина „Ален мак“ в Иваново и филиалите в Красен, Щръклево и Тръстеник.

   Ще бъде изграден навес на общинския пазар в Щръклево и ще се ремонтира част от улица „Марица“ в с. Мечка. Подкрепено беше и предложението за закупуване на дизелов генератор за нуждите на Община Иваново за 39 600 лева, заради честите прекъсвания на електрическото захранване.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha