Петък, 27 Септември 2024

Германски вагони ще водят пътници от Русе до София с бързия влак

Германски вагони ще водят пътници от Русе до София с бързия влак
Публикация   27 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     32

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета.

   „Български държавни железници“ (БДЖ) ще осигури движението на директни влакове по маршрута София - Русе – София, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Промяната ще бъде въведена от 1 октомври с цел подобряване на обслужването на клиентите, които пътуват между столицата и дунавския град. 

   Композициите ще бъдат обслужвани с четири от новодоставените германски вагони и ще се движат със следното разписание:

   Бързият влак № 4610 от София за Русе разпределителна ще тръгва от Централна гара София в 14:35 ч. и ще пристига в Русе в 22:03 ч.;

    Бързият влак № 4611 от Русе разпределителна за София Север ще заминава от гара Русе разпределителна в 06:06 ч. и ще пристига в гара София Север в 12:15 ч. Придвижването от София Север до Централна гара София ще бъде осигурено чрез крайградски пътнически влак № 20264, който тръгва в 12:32 ч.

   Движението на новите директни влакове по направлението София - Русе - София ще бъде подложено на обстоен анализ в продължение на един месец с цел да се установи реалната необходимост и ефективността от пускането на директен влак по този маршрут.  

   Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

   При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета.

   Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството – www.bdz.bg, от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

От БДЖ предвиждат тестови период на движение на влака до средата на месец декември тази година. Ако достатъчен брой пътници решат да го ползват, той ще продължи да се движи.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha