Петък, 27 Септември 2024

От общинския бюджет на Ветово ще се финансира проектирането на рехабилитацията на водопровода в селата Кривня и Писанец

От общинския бюджет на Ветово ще се финансира проектирането на рехабилитацията на водопровода в селата Кривня и Писанец
Публикация   27 Септ, 2024   /     Акцент.БГ   /     23

Нова детска площадка в Сеново бе приета като дарение от фирма "Каолин" ЕАД

   Общинските съветници във Ветово подкрепиха промяна в бюджета на общината, с която да се осигурят средства за проектиране на рехабилитацията на водопроводната мрежа в селата Кривня и Писанец. Промяната в бюджета за осигуряването на средствата е по предложение на кмета д-р Мехмед Мехмед.

   С решението се осигуряват 9600 лева за изработка на технически проект и авторски надзор на реконструкцията и рехабилитацията на водопроводната мрежа в двете села. Целта на проекта е да намали до минимум загубите на вода и тя да се подава с необходимото качество и налягане, като компрометираните етернитови тръби се подменят с полиетиленови.

   С промени в местния бюджет е предвидено още дофинансиране на училища и детски градини на територията на общината със 177 000 лева.

   Утвърден беше и ценоразпис за минималните цени на дървесината от временния склад в общинските горски територии на Ветово. Кметът д-р Мехмед отбеляза, че хората ще могат да разчитат на по-ниски цени при закупуване на дърва за огрев. 

   Средства за ремонтни дейности и изграждане на бюст-паметник на Васил Левски в двора на едноименното училище във Ветово, както и нова детска площадка в Сеново бяха приети като дарение от фирма "Каолин" ЕАД. От "Път консулт" ЕООД даряват средства в размер на 2000 лева на жителка на Ветово, чиито мебели са били увредени при проливен дъжд по време на ремонта на улица "Съединение", който фирмата извършва. 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha