Петък, 27 Септември 2024

Армията на Пеевски: кметове, бизнес кръгове и брокери на ромски гласове

 Армията на Пеевски: кметове, бизнес кръгове и брокери на ромски гласове
Публикация   26 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     50

Крилото на Доган залага предимно на авторитети сред турската общност в смесените райони

   Единадесет години след като напусна оперативната политика и стана почетен председател на ДПС, Ахмед Доган се върна на политическия терен. Този път не за да дава напътствия и да сочи политически грешки на някой от станалите с неговата благословия лидери на партията, а за да я спасява.

  На 27 октомври ДПС ще се яви разцепено на две и залогът и за двете страни изглежда на живот и смърт.

   С отказа си да се кандидатира от Кърджали Пеевски избегна директния сблъсък с основателя на движението и риска да загуби прекия двубой с него.

   Лидерът на ДПС-Ново начало Делян Пеевски ще спекулира с призива си за "справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. "Възродителен процес" в сигнал, подаден до Военно-окръжна прокуратура. "Да се пристъпи към повдигане на обвинения по чл. 416, ал. 1 от НК за извършване на геноцид срещу българските мюсюлмани", пише в него. Сред виновниците включва онези, с които доскоро управляваше ДПС официално - и задкулисно институции и съдебна власт, "предателите, които ДС е инфилтрирала сред българските мюсюлмани, които…използвайки справедливия гняв на жертвите на Възродителния процес, изградиха политико-икономически структури от мафиотско-олигархичен модел".

    Безочлива манипулация

   Този инструмент за манипулация на етническия вот е безочие и от страна на Ахмед Доган, под чието ръководство ДПС не направи никакви постъпки за правосъдие за виновниците, и от страна на Делян Пеевски, бетонирал този мафиотско-олигархичен модел, фаворитизиран от Доган. Ахмед Доган сякаш е забравил, че ДПС се роди именно от болката и страданията, причинени от т.нар. "Възродителен процес". Вместо да излекуват тези рани, партийните инженери предпочетоха да ги държат отворени, за да се възползват, когато им е изгодно.

   Пеевски е член на ДПС от 2009 г. Ахмед Доган го предложи за съпредседател на ДПС в началото на 2024 г., като го нарече "феномен" в българската политика.

    Oт години има свидетелства на магистрати, политици и множество медийни публикации, които говорят за огромното влияние на Пеевски в правосъдието и антикорупционните органи.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha