Петък, 27 Септември 2024

Днес бе дадено началото на основния ремонт на ул. „Муткурова“ в Русе

Днес бе дадено  началото на основния ремонт на ул. „Муткурова“ в Русе
Публикация   26 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     111

Ще бъдат подменени 6 дървета с проблемна коренова система и по този начин ще бъде премахната опасността да се счупи някой клон или да падне дърво.

   Кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Здравка Великова дадоха днес началото на основния ремонт на ул. „Муткурова“ в Русе. Дейностите включват цялостен ремонт на пътното платно и на прилежащите тротоарни площи, както и подмяна на бордюрите, като дължината на участъка е 672 м.

   Кметът обясни, че специфичното по нея са старите дървета, които са надигнали тротоарите и около някои от тях е невъзможно да се минава, което ще наложи тяхната подмяна. Това ще стане с помощта на научните обосновки на екипа от Лесотехническия университет. Той ще препоръча засаждането на видове, чиято коренова система се разпространява не встрани, а надолу.

    „Ще направим всичко възможно с ремонта минимално да се наруши нормалният ритъм на хората, но те трябва да знаят, че все пак някакво неудобство ще има. Ще се работи бързо и качествено пред очите на всички хора, които също могат да осъществяват качествен контрол“, заяви кметът. Той допълни, че ще се положат биндер асфалт за основа и повърхностен асфалт, което ще осигури по-голяма здравина на платното. Когато започне асфалтирането на пътното платно, улицата ще бъде затворена за движение.

   Представителят на строителния надзор инж. Велизар Ранев каза, че най-натовареният участък е между  бул. „Скобелев“ и ул. „Хан Аспарух“. Там ще се премахват бордюрите - първо отляво, а после и отдясно, и ще се продължи до ул. „Александровска“. Инж. Ранев уточни, че ще бъдат подменени 6 дървета с много развита коренова система и по този начин ще бъде премахната опасността да се счупи някой клон или да падне дърво. Той заяви, че се очаква ремонтът на улицата да приключи до края на годината.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още