Сряда, 25 Септември 2024

Кметове повеждат листите на ГЕРБ, ППДБ останаха без знакови лица

Кметове повеждат листите на ГЕРБ, ППДБ останаха без знакови лица
Публикация   25 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     51

23 партии и 9 коалиции в бюлетината на вота на 27 октомври

Най-голямата партия в парламента смята, че успешният модел на общините трябва да се случи и в държавата

Днес теглят жребия с номерата на бюлетините

   Кметове и знакови лица от ГЕРБ повеждат листите на партията за предстоящия вот на 27 октомври, а ППДБ останаха без част от остриетата си в своята заявка в ЦИК. След като днес изтече крайният срок за регистрация, от комисията обявиха, че общо 23 партии и 9 коалиции ще се явят на поредните предсрочни избори за парламент.

   Освен в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов застава начело в Пловдив, а веднага след него е кметът Костадин Димитров. В Хасково партията води Делян Добрев, а трети е градоначалникът на Димитровград Иво Димов.

  Бургаският кмет Димитър Николов води листата в морския град, по същия начин неговият колега Живко Тодоров е първи в Стара Загора, а градоначалникът на Смолян Николай Мелемов е начело за ГЕРБ-СДС в 22-ри избирателен район.

  “Крайно време е господин Николов да излезе от рамките на община Бургас и да покаже, че моделът на община Бургас трябва да се случи и в държавата”, каза областният председател на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев вчера. Той посочи, че основната цел е след 27 октомври България да има стабилно правителство, а ГЕРБ да бъде първа политическа сила, като по този начин всичко, което партията е поела като ангажимент, да бъде изпълнено.

  Втори в листата в Бургас е Жечо Станков, след него са Любен Дилов, Галя Василева, Андрей Рунчев и др.

Идеята бургаският кмет да води листата на ГЕРБ-СДС е да се покаже успешният модел на управление, отбеляза и Любен Дилов.

Водачът в Хасково Делян Добрев коментира, че “най-важното е след тези избори да се състави правителство. Защото вече четвърта година сме в безвремие”.

   “В силната листа на ГЕРБ-СДС е и зам.-кметът на Ивайловград Светла Моллова. Имаме подкрепа от местната власт в тази кампания”, категоричен бе Добрев.

   “За нас е чест и привилегия водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив отново да е лидерът на партията Бойко Борисов”, заяви кметът на Пловдив и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров, който вчера регистрира в 16-та РИК кандидатската листа.

“Ние влизаме в предизборната кампания, за да гарантираме, че големите проекти ще се случат в нашия град”, заяви той.

   А след тежки разговори между коалиционните партньори минути преди крайния срок за ЦИК, водачите на листите на ППДБ станаха известни. Сред тях не попаднаха имената на Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева от ДБ, които досега водеха листите в Добрич и Разград. Мирчев е заменен от юриста Свилен Трифонов, който е член на Изпълнителния съвет на ДБ. Вместо Цонева първи в Разград е Джипо Джипов.

   Както се предполагаше, Кирил Петков води листата в 23 МИР София, но е пръв и в Перник, а Асен Василев в Пловдив-град и Хасково.

  От ДБ имат водачи в 24 МИР с Надежда Йорданова и 26 МИР София-област с Атанас Славов. Явор Божанков за първи път повежда Бургас.

   В лидерския 25 МИР водач е акад. Николай Денков, който ще води и Шумен. В Кърджали изпращат нов водач - Себатин Гьокче.
Днес предстои ЦИК да изтегли жребия за номерата на партиите и коалициите в бюлетината, а предизборната кампания стартира в 00.00 часа на 27 септември, петък.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още