Петък, 20 Септември 2024

Енергиен експерт: Цената на тока у нас е най-висока в цяла Европа

Енергиен експерт: Цената на тока у нас е най-висока в цяла Европа
Публикация   20 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     36

Според явор Куюмджиев държавата трябва за помага равномерно

   Цените на електроенергията в България и Румъния са най-високи в цяла Европа. Това заяви в „Добро утро, Европа“ енергийният експерт Явор Куюмджиев. Според него държавата трябва за помага равномерно. Коментарът бе направен по повод проекта на служебния кабинет за компенсиране на разходите на бизнеса за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември.

   „В началото на годината, вероятно, ще се появят много фирми, които ще ни рекламират своите услуги да ни станат търговци на ток. Според мен ще има два типа търговци.

   Едните, които ще ни предлагат фиксирана цена за някакъв определен период от време – примерно една година, три години, пет години, в които този търговец ще се задължи да ни доставя ток на фиксирана цена и да поеме риска от ценовите флуктуации. Тоест, когато е много скъпо, той може да продава на загуба, а когато е много ниска цената на борсата, да продава на голяма печалба.

   Другите тип търговци ще бъдат такива, които ще ни предложат да ни бъдат посредници на борсата с някаква надценка и ние да знаем на всеки 15 минути какво потребяваме, защото сделките се правят на 15 минути“, обясни Куюмджиев.

 

Тагове : цена , ток , Европа ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha