Четвъртък, 19 Септември 2024

Започнаха подготвителни дейности за изграждане на новия корпус на СУ ,,Васил Левски,, в Русе

Започнаха подготвителни дейности за изграждане на новия корпус на СУ ,,Васил Левски,, в Русе
Публикация   18 Септ, 2024   /     Румен Николаев   /     270

В началото на октомври ще стане ясно дали ще има допълнително финансиране

    С изграждането на новият корпус ще се постигне осъвременяване и модернизиране на материалната база, осигуряваща сигурност и безопасност на учениците и стимулираща интереса им за максимална изява на техните способности.

   С цел обезпечаване на едносменен режим и целодневна организация на обучение в I – IV клас и V – VII клас са необходими още 30 класни стаи. Предвижда се в двора на училище СУ „Васил Левски” да се изпълни нов учебен корпус.

  Тази седмица започна подготовка на терена за строителство, каза пред Акцент.БГ управителят на фирма Декра Красимир Атанасов.

  В нчалото на м. октомври ще стане ясно дали по излязло вече Постановление ще може да бъде осъвременен бюджетът на проекта или ще се прибегне до вариант да бъде построен корпус само на два етажа. Според информация от ръководството на училището и този вариат ще даде възможност да се премине на едносменен режим.

   Новият учебен корпус се предвижда на 4 етажа и сутерен. Предвидени са два самостоятелни входа откъм двора на училището и нова топла връзка, преминаваща над физкултурния салон, която ще осигуряваща вътрешен достъп към съществуващия блок „В” на училището на ниво 3-ти етаж.

   По етажите ще се разположат сутерен – игротеки, учителски кабинети, тоалетни, складове, хранилища и инсталационни помещения;

   Първият етаж ще има 4 класни стаи за деца от І-ІV клас със съответните стаи за рекреация към тях, 2 учителски кабинета, тоалетни и хранилище

  На другите три етажа ще има 8 класни стаи, 2 учителски кабинета, тоалетни и хранилище.

С разработката се предвижда осигуряване на достъпна среда до всички общодостъпни етажни нива, посредством пътнически асансьор.

   През април 2021 година Община Русе стартира процедура по изграждане на нов учебен корпус. Близо 4 млн. лв. бе предвидено от Министерството на образованието.

   Миналата година фирмата изпълнител е поискала анекс за увеличаване на договорена сума от 4 026 643, 27 лева заради инфлацията, но от Община Русе й е отказано заради липса на средства за индексация на бюджета за строителството.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha