Четвъртък, 19 Септември 2024

По традиция с тържествен водосвет беше открита новата съдебна година 2024/2025

По традиция с тържествен водосвет беше открита новата съдебна година 2024/2025
Публикация   17 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     277

   По традиция председателят на Окръжен Съд – Русе Николинка Чокоева официално откри новата съдебна година в Мраморната зала на Русенската съдебна палата.

   Тържествен водосвет отслужи Негово Преосвещенство  Главиницки епископ Макарий викарий на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум. Той пожела на всички магистрати и съдебни служители да бъдат морални, мъдри и справедливи. Благослови ги, пожела им здраве и освети новоизградения център по медиация. Председателят  поднесе благодарствено писмо и специален подарък  на Негово Преосвещенство. Изрази искрена благодарност към него и всички духовни лица, които участваха в церемонията.   Тя отправи пожелание и към всички свои колеги:

   „Носете със себе си пламъка на правосъдието и нека той никога не угасне. Съдебната година, която днес откриваме, е възможност за ново начало, за обновление и за постигане на по-високи стандарти в нашата работа. Уверена съм, че духовните и морални ценности ще ни помогнат да посрещнем новите предизвикателства и да преминем през тях с увереност и достойнство. Пожелавам Ви  здраве, благословение и мъдрост!".

   Официални гости на събитието бяха Председателите на Апелативен съд – Велико Търново и Административен съд – Русе, Административните ръководители на Окръжна прокуратура – Русе и Районна прокуратура – Русе, Председателите на Районен съд – Русе и Районен съд – Бяла, Ръководителят и представители на Службата по вписванията, Ръководителят на Съдебно изпълнителната служба, Председателят на адвокатска колегия – Русе, Ръководителят на ОЗО - Русе. Присъстваха магистрати от РОС, РРП, РОП, служители и гости.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha