Четвъртък, 19 Септември 2024

ДПС Русе отива единна на предсрочните избори с Пеевски

ДПС Русе отива единна на предсрочните избори с Пеевски
Публикация   17 Септ, 2024   /     Ахмед Алиев- Дарик   /     329

Областният съвет подреди листа за ДПС - Ново начало

Снимка- Авторът  

ДПС Русе ще се яви единно на извънредните избори за народно събрание, които ще се проведат на 27 октомври. Това стана ясно от провелия се тази вечер областен съвет на партията, на който бяха направени номинации за кандидат-депутатската листа. На събранието присъстваха общинските председатели на всички седем местни структури, които бяха категорични, че са единни и за предстоящия вот издигат листа от ДПС - Ново начало.

   ДПС трябва да се съхрани единно, а в момента то е част от коалицията ДПС -Ново начало. Всеки друг ход ще доведе до разединение, съсипване на русенската областна структура и загуба на мандата в Русе, което никой от нас не може да позволи, категорично бяха общинските председатели.

   Сред имената на номинираните са Дауд Ибрям, който е директор на РИОСВ Русе, общинските съветнички Семра Джиниева и Гюнай Кадънкова,Недялко Йорданов, Митко Ружинов и др. В листата има представителство от всички общини в областта. На областния съвет бе отбелязано, че за пръв път се дава възможност на местната структура да подреди листата според волята общинските съвети.

На съвета присъства и Ализан Яхова, която е народен представител от групата близка до почетния председател Ахмед Доган.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още