Четвъртък, 19 Септември 2024

Председателят на Окръжен съд – Русе беше официален гост на първия учебен ден в СУ ,,Йордан Йовков"

Председателят на Окръжен съд – Русе беше официален гост на първия учебен ден в СУ ,,Йордан Йовков
Публикация   16 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     268

Тя отправи поздрав и към всички присъстващи родители и им подчерта ролята им да проявяват търпение и обич към децата.

   Председателят на Окръжен Съд – Русе  Николинка Чокоева беше официален гост на тържество за първия учебен ден в СУ „Йордан Йовков" гр. Русе.

   Откриването на новата 2024/2025 учебна година бе осветено и благословено от отец Владимир от храм „Свети Георги" – Русе.

   Съдия Чокоева приветства Директора на училището Кремена Кръстева, учителския колектив и учениците с пожелание новата учебна година да бъде мирна, успешна и ползотворна. Тя отправи поздрав и към всички присъстващи родители и им подчерта ролята им да проявяват търпение и обич към децата.

     Съдия Чокоева поднесе поздравителен адрес на директора с благодарност и увереност, че и тази година СУ „Йордан Йовков" ще продължи да бъде първенец по инициативи и награди в Образователната програма между Министерство на образованието и Окръжен съд, и да възпитава млади хора с високи морални ценности.

   На събитието присъстваха старши комисар Пламен Първанов – Директор на Областна дирекция на МВР – Русе, с чието съдействие в училището е създадено Детско полицейско управление, Ивайло Кадишев – директор на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи" в Община Русе,  доц. д-р Цветелина Харакчийска – зам.-декан по Учебна работа и международна дейност във факултет „Природни науки и образование" в Русенски университет „Ангел Кънчев", главен инспектор Мирослав Тодоров – началник на Първо районно управление на МВР – Русе и  Николай Великов от Първо районно управление на МВР – Русе.

   С песни и танци учениците посрещнаха първия учебен ден. По традиция тържеството завърши с пожелания на г-жа Кръстева към учениците да им върви по вода,  а честта да удари първия звънец имаше председателят на съда Николинка Чокоева.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още