Добре знаем, е сексът е съществена част от всяка връзка, без която просто нищо друго не върви. Но често ни се струпват ежедневни неволи, различни проблеми, стрес, заболявания или други предпоставки, които ни карат да оставим интимното общуване на заден план. А от няколко години се отчита тенденция, че младите хора стават все по-асексуални.

   Със сигурност поне веднъж сме се питали колко често е нормално да правим секс и колко е прекалено малко - за прекалено много не говорим, защото надали има подобна квалификация за тези занимания. Отговори можем да срещнем различни, а ето какво се твърди в резултатите от ново проучаване, проведено в Kinsey Institute в Indiana University.

   Те анализират средният брой пъти, в които 3310 души от 71 страни на възраст от 18 до 75 години правят секс в рамките на един месец. И основният извод е, че представителите на поколение Z правят по-малко секс, имат по-малко партньори и по-малко любовни връзки в сравнение с предишните поколения.

   За сметка на това обаче са готови на най-много експерименти в леглото, което, според учените, е част от процеса на себеопознаване, обяснява Daily Mail.

Източник: iStock

Оказва се, че най-младите и най-възрастните участници в изследването правят най-малко секс. Ето и конкретните числа.

  • Поколение бейби бумъри (между 1946 и 1964 г.) - три пъти месечно
  • Поколение Х (между 1965 и 1979 г.) - 5 пъти в месеца
  • Милениали (между 1980 и 1995 г.) - 5 пъти в месеца
  • Поколение Z (между 1996 и 2009 г.) - 3 пъти в месеца.

   Разбира се, тези данни са ориентировъчни, защото колко често правим секс зависи най-вече от това дали сме във връзка или не. Но ако имаме партньор и сме интимни по-малко от останалите от своето поколение, вероятно имаме и някакъв проблем, който е добре да не оставяме неразрешен. Ако пък подобряваме статистиката, то тогава сме си за похвала.