Сряда, 18 Септември 2024

Русенски интервенционални дни тази година с акцент върху усложненията в лечението на сърдечно-съдови заболявания

Русенски интервенционални дни тази година с акцент върху усложненията в лечението на сърдечно-съдови заболявания
Публикация   14 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     371

5 случая на живо от ангиографските зали на Лечебни заведения МЕДИКА ще бъдат излъчвани онлайн по време на конференцията

   Над 200 са участниците в петото издание на конференцията „Русенски интервенционални дни 2024“. Нейни организатори са Лечебни заведения МЕДИКА, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Българско дружество по интервенционална кардиология.

   „Фокус на нашия форум са усложненията в лечението на сърдечно -съдовите заболявания, диагностицирането им и справянето с тях. Причината да изберем тази тема е, че тази година беше последното издание на най-големения световен конгрес за ендоваскуларни усложнения в Лозана, Швейцария, който се организираше близо 3 десетилетия. Конференцията ще акцентира и върху новостите в интервенционалната кардиология, за да могат специалистите все по-успешно да предотвратяват сериозни и дори фатални ситуации. Събитието дава възможност за контакти и обмяна на опит между колегите, то е силен стимул за развитие“,  каза в речта си д-р Панайот Панайотов, който откри конференцията от името на домакините. 

https://webmail.akcent.bg/mail/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=145999&_part=5&_action=get&_extwin=1&_framed=1&_mimewarning=1&_embed=1

   „Смятам, че няма друг такъв форум, който да е насочен към усложненията, ние обаче направихме този избор, защото сме убедени, че това е начинът да се учим как да се справяме в такива случаи“, допълни  проф. д-р Добрин Василев, медицински директор на кардиологична болница „Медика Кор“ и председател на Българското дружество по интервенционална кардиология. Като част от научния комитет на форума проф. Василев даде много висока оценка на лекторите. Той съобщи, че се очаква доайенът в лечението на клапните заболявания на сърцето проф. д-р Диана Трендафилова за първи път в Русе да съобщи нещо ново и уникално.

   Свои презентации ще представят едни от най-успешните наши и чуждестранни специалисти в областта на кардиологията, кардиохирургията, съдовата хирургия, неврологията и образната диагностика, тъй като  мултидисциплинарният подход е задължителна част от съвременното лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

   Проф. д-р Хуан Луиз Гутиерез-Чико, ръководител на Централна военна болница на Федералната армия в Кобленц, Германия, и проф. д-р Джанлука Ригатели, който оглавява Интервенционалната кардиология на обединени болници „Риунити“ в Падуа, Италия, за поредна година са лектори на форума. Опита си ще споделят проф. д-р Кристоф Хамерстингъл, ръководител на отделението по вътрешни болести и кардиология в болница „Едуардус“ в Кьолн, Германия, и д-р Владимир Митов, ръководител на Сърдечния център в Зайчар, Сърбия.

   В програмата на научното събитие освен сесиите на лекарите са включени и две сесии на специалистите по здравни грижи, защото се отдава голямо значение на тяхната роля в целия диагностично-лечебен и възстановителен процес. Освен това ще бъдат предавани 5 случая на живо от ангиографските зали на Лечебни заведения МЕДИКА, където ще бъдат показани едни от най-съвременните методи за инвазивна диагностика и лечение на съдовите заболявания. На финала четирима специалисти ще запознаят аудиторията с клинични случаи с усложнения.

https://webmail.akcent.bg/mail/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=145999&_part=3&_action=get&_extwin=1&_framed=1&_mimewarning=1&_embed=1

   Петото издание на конференцията „Русенски интервенционални дни“ надгражда предишните и утвърждава „Медика Кор“ като важен център на иновациите в интервенционалната кардиология. Значението на форума за града и региона беше отбелязано и от официалните гости - зам.-кмета Димитър Недев и председателя на РК на БЛС – Русе д-р Орлин Кожухаров.  Представителите на съорганизатора Русенски университет – зам.- ректорът по научноизследователската дейност доц. Десислава Атанасова и деканът на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ проф. Никола Събев подчертаха колко са важни такива научни събития за качеството на образованието и квалификацията на кадрите в здравеопазването. Те специално благодариха на Лечебни заведения МЕДИКА и лично на проф. Кирил Панайотов за благородния му стремеж да инвестира в такива  инициативи, да подкрепя младите кадри и да им дава възможност да практикуват и работят сред екип, който винаги се стреми да бъде в крак със съвременните тенденции в медицината.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още