Сряда, 18 Септември 2024

Асен Василев призова Бойко Борисов за спешно приемане на три антикорупционни закона, свързани с Плана за възстановяване

Асен Василев призова Бойко Борисов за спешно приемане на три антикорупционни закона, свързани с Плана за възстановяване
Публикация   13 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     318

Според Василев ГЕРБ си сменят мнението три пъти на ден

   Асен Василев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за спешно приемане на три антикорупционни закона. Според Василев така страната ни ще получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост. 

   "Да излезе и да каже като мъж, че тези закони го притесняват, защото ако се приемат - ще ги хванат за корупция или да каже, че наистина са за европейско развитие на България и ще ги приемат, за да се отпушат парите за апаратите за болници, за бързите влакове, за допълнителните хеликоптери, които трябва да дойдат, за кабинетите в училищата", изброи Василев.

   Василев призова ГЕРБ да не блокира тези 12 милиарда лева, които България чака от Европа. Той уточни, че трите закона, които са блокирани, са Законът за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, прозрачни правила за избор на шефа на Комисията за противодействие на корупцията и Законът за личния фалит. „Всичко това трябва да бъде прието и това е, което стои между нас и второ плащане по ПВУ“, добави депутатът и допълни, че страната ни ще загуби около 1,2 милиарда.

   Според Василев, ГЕРБ си сменят мнението три пъти на ден.

   „Споразумение с тях, според мен не си струва хартията, на която е подписано. Трябват действия и аз съм сигурен, че и в ГЕРБ има хора, които искат тези пари да стигнат до българските граждани и тези хора не се страхуват от корупция“, подчерта Василев. В заключение той отново се обърна към Борисов с думите "да спре да мота топката".

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha