Сряда, 18 Септември 2024

Започна записването за второто издание на Работнически спортен фестивал

Започна записването за второто издание на Работнически спортен фестивал
Публикация   13 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     227

Участието е безплатно, а заявки за включване се подават на е-mail адрес: rusefreespiritcity@gmail.com

   Общинската фондация „Русе – град на свободния дух” и Работнически клуб „Спорт и здраве“ – Русе организира за втора поредна година Работнически спортен фестивал, който ще се проведе на 19 октомври в спортен комплекс „Ялта“ с начален час 10:00. В него могат да се включат служители на търговски дружества, общински предприятия и други организации.

Фестивалът ще включва следните видове спорт:

  • Минифутбол
  • Плажен тенис
  • Плажен волейбол
  • Тенис на маса
  • Щафетна игра
  • Дартс
  • Теглене на въже
  • Табла

   Всички организации могат да участват в състезанието с неограничен брой отбори и състезатели, съставени само от служители на съответното ведомство, като те трябва да са над 18-годишна възраст. Нямат право на участие състезателите, включени в националните отбори, както и тези, картотекирани и играещи в “А”, “Б” и ”В” групи, редовни студенти и ученици.

   За класиралите се отбори във всеки вид спорт, освен купи и медали, са предвидени и атрактивни парични награди под формата на ваучери. Всяка фирма има право да участва с неограничен брой отбори във всеки вид спорт, но точки за комплексното класиране носи само класиралият се на най-предно място отбор. Предвидена е и купа за фирмата с най-много участници във фестивала.

   Участието е безплатно, а заявки за включване се подават на е-mail адрес: rusefreespiritcity@gmail.com в срок до 10 октомври 2024 г.

   Организаторите на спортната проява се надяват на още по-голямо участие във фестивала тази година, защото инициативата създава чудесни емоции и вдига адреналина, а служителите на различните фирми в Русе имат възможност да се опознаят, да спортуват и да се забавляват заедно!

   Първото издание на Работническия спортен фестивал, организиран през 2023 година от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Работнически клуб „Спорт и здраве“ – Русе, премина при засилен интерес от страна на русенските фирми и те пожелаха неговото второ издание. Участие в турнира взеха близо 130 служители от 13 различни фирми и институции, които се състезаваха отборно и индивидуално в дисциплините: тенис на маса, мини футбол и плажен волейбол.

   Предвидените нови спортове за изданието на фестивала през тази година ще разшири броя на участниците и ще даде възможност за изява на повече любители спортисти.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha