Сряда, 18 Септември 2024

В Русенския университет се проведе среща-дискусия с чуждестранни журналисти по проекта Everyday Cohesion

В Русенския университет се проведе среща-дискусия с чуждестранни журналисти по проекта Everyday Cohesion
Публикация   11 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     191

Проектът фокусира своите теренни проучвания върху градове извън столиците и се интересува от мнението на обикновени хора.

   В зала „Образователно пространство на бъдещето“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ днес се състоя среща на постдокторанти и млади учени от университета с 8 журналисти от Германия, Дания, Италия, Нидерландия и Белгия, които са участници в проекта Everyday Cohesion. Communicating the EU Cohesion policy to citizens. Проектът се координира от European House Budapest и цели да установи влиянието на кохезионната политика на ЕС върху обикновените граждани от страни бенефициенти като България, Румъния, Словакия, Хърватия и Унгария.

   Гостите бяха посрещнати от заместник-ректора по научноизследователска дейност доц. д-р Десислава Атанасова, която представи Русенския университет, неговия профил и постижения. В срещата с журналистите се включиха проф. Мария Николова, доц. Даниел Павлов, доц. Свилен Кунев, д-р Диана Кинанева, д-р Васил Козов и д-р Бояна Иванова.

   Особеност на проекта Everyday Cohesion е, че той фокусира своите теренни проучвания върху градове извън столиците и се интересува не от мнението на политици, а на обикновени хора. Именно по тази причина основните въпроси, по които протече дискусията, бяха: Как политиките на ЕС влияят върху ежедневието на хората; Кои са общите предизвикателствата пред всички европейци; Съществува ли разделение Изток/Запад в Европа; Как да задържим младите хора в техните региони след завършване на образованието им и други.

Младите учени от Русенския университет се включиха активно в дискусията и представиха многобройните възможности, които им предоставя Русенският университет за кариерно развитие, публикационна активност и участие в проекти с европейско финансиране.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още