Четвъртък, 19 Септември 2024

Илиян Василев: Проектът ,,Пеевски,, е следващият голям проект на задкулисието след проекта ,,Борисов“

Илиян Василев: Проектът ,,Пеевски,, е следващият голям проект на задкулисието след проекта ,,Борисов“
Публикация   07 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     434

Зная само една двадесета част от зависимостите на Борисов от Пеевски и тя ми е достатъчна за да ви кажа - не се надявайте!

   Радев начерта "червената линия" в отношенията си с Пеевски и натрупа анти-Пеевски капитал. Аха пак да се върнем към юмрука и атаката на прокурора Гешев. Но много хора трудно се лъжат много пъти.

    Има двойно дъно и то трябва да се отчита.

   Ако забелязвате Пеевски атакува Радев бланкетно, декларативно, но без да му нанася някакви истински щети. Пеевски и Борисов контролират прокуратура, МВР, но както виждате след гръмките "разкрития" на Пеевски не последва абсолютно нищо - нито "Копринката", нито Катамаранеца. А договора с Боташ крещи от престъпления.

   Читателите на брийфа бяха информирани защо Пеевски се страхува да покаже доказателствата си, и защо Борисов прави мили очи на Радев по всеки повод.

    Когато цялата енергия на отрицанието се стоварва срещу Пеевски, се пропуска базисния факт, че силата на Корпулентния идва от държания в плен на Борисов и политическите подкрепа, която ГЕРБ получава от избирателите. Без Борисов справянето с Пеевски през лостовете на Народното събрание е относително лесна задача - няколко промени в закона, няколко решения за избор на КПКОНПИ, смяна на МВР, ВСС и т.н. И сега, търси се човек, който да бъде назначен за да стане служебен премиер - примерно заместник Омбудсман, или заместник в Сметната палата. Фасулска работа, ще кажете. Но както виждате трудно се постига. Камо ли пък идеалистичната теза на Кирил Петков за общоприет авторитет а ла Марио Драги, който да формира редовно правителство след изборите.

   Не си правете илюзии - докато Борисов се страхува от Пеевски, нищо няма да се промени. За това когато виждате Дявола само в единия, си е ваш проблем. Стратегически. Зная само една двадесета част от зависимостите на Борисов от Пеевски и тя ми е достатъчна за да ви кажа - не се надявайте.

              Илиян Василев



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha