"ДПС е едно, няма две ДПС-та". Това заяви зам.-председателят на ДПС Илхан Кючюк пред БНР.

Кючюк посочи, че Делян Пеевски не е член на ДПС, а е само част от гражданската квота на Движението. "Досега не съм видял неговите членски отношения и да декларирал, че е член на ДПС", коментира той и призна, че партията е разбрала прекалено късно, че има проблем с Пеевски.

   Той не пропусна да разкритикува Централната избирателна комисия (ЦИК), че не е регистрирала една автентична партия като ДПС. Кючюк има лошо предчувствие, че е оказвано влияние и на Върховния административен съд (ВАС) от Делян Пеевски и "аватарите му".

   Илхан Кючюк обеща, че ДПС ще работи за българските граждани и няма да бъде разпределително дружество. Отпорът на ДПС ще е много сериозен на предсрочните парламентарни избори и Делян Пеевски няма да успее, категоричен бе той. ДПС ще се яви на изборите, защото е продукт на волята на българските граждани. Движението ще влезе в следващия парламент с цел да се формира и да излезе много по-силно от казуса, в който се намира в момента, сигурен е Илхан Кючюк.

   "Основната ни червена линия ще е Делян Пеевски и неговият модел", отсече той и каза още, че ДПС няма да подписва празен чек за кабинет в следващото 51-о Народно събрание.

   Илхан Кючюк добави, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще има активно участие в предизборната кампания на партията.