Понеделник, 16 Септември 2024

Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция

Интензивен е трафикът на товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция
Публикация   07 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     285

Трафикът на граничните контролно- пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ на границата с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщава Главната дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на МВР на интернет страницата си по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

   Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, като през тях не се пропускат товарни автомобили, напомнят от „Гранична полиция“. 

   На границата с Република Турция трафикът на ГКПП ''Капитан Андреево'' и ГКПП ''Лесово'' е интензивен на изход за товарни автомобили.

   На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

   Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.
Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

   На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Нормално се осъществява преминаването и през всички гранични контролно- пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония. 

   На 26.08.2024 г. на ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha