Понеделник, 16 Септември 2024

Повече стотици гости от цялата страна днес бяха част от Деня на отворените врати в ,,Експрес сервиз,,

Повече стотици гости от цялата страна днес бяха част от Деня на отворените врати в ,,Експрес сервиз,,
Публикация   06 Септ, 2024   /     Интервю на Румен НИКОЛАЕВ с Цветелин КОЛЕВ   /     546

Уникално музикално парти за първи път в Европа в локомотивен завод ще се вихри тази вечер, машинист от фирмата е диджей с голям опит

Снимки: Авторът

  За трета поредна година „Експрес сервиз” провежда Ден на отворените врати във фирмата. Днешният петъчен ден съвпадна с Деня на Съединението и стотици гости от областта и цялата страна предпочетоха и доведоха децата си на атркрактивна разходка, както и да се запознаят с дейността на русенския завод. В подредените и не за невярване чисти халета и целият терен в завода, малки и голени имаха възможност да разгледат и да се повозят на маневрен и на електрически влак.

Група студенти от Русенския университет имаха възможността да се запозваят по- професионално с производството на маневрените локомотиви, които вече са позвати по цял свят.

   За всеки случай организаторите бяха помислили за по-палавите малчугани и бяха подсигурили детски кът с аниматори. Традиционно за всички гости бе осигурен кетъринг с подпрепяща скара и бира. Всеки един от гостите можеше да си вземе и рекламни материали, към които имаше определено силен интерес.

Ето какво сподели пред Акцент.БГ мениджърът на завода Цветелин Колев:

   Как оценявате днешния празник на "Експрес сервиз"- Девят на отворените врати?

    Денят на отворените врати в „Експерс сервиз” стана традиционен. Очертава се днешния, който се провежда за трета поредна година, да бъде с най-много посетители. Всяко следваща година забелязваме повишен интерес и повече гости извън региона. Има хора от почти всички области на страната, включително от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора... Имаме посетители и от съседна Румъния.

   А има ли и такива, които да проявават по- професионално интерес към онова, което виждат?

   Щастливи сме, че тук има и представители на железопътни превозвачи,  които проявяват наистина професионален интерес, има представители на други депа за локомотиви, които са тук, за да почерпят от нашия опит.

   Кое е онова, с което „Експрес сервиз” се гордее най-много?

„Експрес сервиз” се гордее с многообразието на нашите продукти- от ремонти на всякакви видове локомотиви до производство и модернизация на локомотиви. Това съчетание много рядко може да се види в Европа. Тези дейности ние ги правим традиционно благодарение на широкия спектър специалисти, които работят в нашия завод.

   Празнично е, но надявам  и въпросът за резултатите от дейността пред първото полугодие да създават добро настроение?

   Определено можа да заявя, че за периода резултатите са добри. Принос за това има стартиралите ж.п. превози със собствените ни новозаккупени електрически локомотиви.

   Досега бяхме само маневрен оператор, а вече оперираме и по националната ж.п. инфраструктура.

  Предвижва ли се поръчката, която спечелихте по Плана за възстановяване и устойчивост?

  Засега сме единствения работещ договор на министерството на транспорта по този План и сме единствените, които го изпълняват реално. Вече са готови общо три локомотива, след като, както бе огласено, предадохме първия. Планираме да изпълним Договора дори предсрочно.

   Интерес за повечето хора, които имат малко повече представа за „Експрес сервиз” е как се менажира завода от тандема баща и син по отношение на производство и стратегия за развитие?

   Като типична семейна фирма бизнесът се развива успешно. С допълващи се качества на двамата собственици- опит, знания, ноу- хау. Анастас Колев е носител на 160-годишната традиция, като успяваме по един добър начин да предадем този опит на нови поколения специалисти.

   Стана въпрос, че днешния ден освен на традиционно представяне по време на отворените врати ще има и нещо уникално...

Само ще загатна- довечера, от 19 часа. На територията на „Експрес сервиз” ще се проведе първото, уникално дори за Европа музиканло парти в локомотивен завод. Досега никой не е организира дори подобно нещо.

  Със сигурност ще бъде много интересно. На специално пригодена ж.п. платформа  ще бъде сцената, върху която ще кънтят тонколоните и върху нея ще бъде диджей. Още по-интересно е, че той е и наш машинист- най-добрият диджей сред машинистите и най-добрия машинист сред музикалните водещи. Но, както се казва- най-хубавото предстои!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha