Понеделник, 16 Септември 2024

Харалан Александров: Борисов започва да се държи като човек, който ще управлява

Харалан Александров: Борисов започва да се държи като човек, който ще управлява
Публикация   04 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     470

Какво ще се случи след изборите никой не знае.

   "Борисов започва да се държи като човек, който се опитва да управлява. В момента обикаля в страната и действа успокоително, хората сякаш виждат някаква надежда, че има шанс да се формира управление около ГЕРБ и да ни върне на пътя на благоденствието. Това са циклични процеси, същото беше и при правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобурготски". Така социалният антрополог Харалан Александров коментира в студиото на PrimeTime предизборната ситуация и какви са настроенията и очакванията в обществото за поредния предсрочен парламентарен вот в края на октомври.

   Какво ще се случи след изборите никой не знае. Това поставя пред невероятно изпитание колегите социолози, твърде много нива на битката, твърде много неизвестни.

  "Много се надявах, че ще се състои някакво ляво обединение, но то отново се оказва блокирано и препънато от решаването на въпроса с лидерството", допълни Александров относно ситуацията в левицата.

  "Преобладаващата част от българите са достатъчно разумни, за да не се подадат на провокации, и да тръгне разлом по етническа или религиозна линия. Мисля, че ще остане в партията ДПС и в нейната клиентела", посочи още Александров по повод случващото се в ДПС и разцеплението му на две фракции - около Делян Пеевски и Ахмед Доган.

  "Деградация на политическата система, много сме близо до нея, здравият разуме да наделее, страстите да се уталожат и част от разрушителната енергия ще излезе на изборите и няма да застраши после държавността", допълни социалният антрополог.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha