Понеделник, 16 Септември 2024

С новия супермодерен апарат за липофилинг в МЕДИКА подобряват качеството на живот и самочувствието на пациентите

С новия супермодерен апарат за липофилинг в МЕДИКА подобряват качеството на живот и самочувствието на пациентите
Публикация   03 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     1041

Това е възможно, защото създава ефективно пречистени и жизнеспособни мастни клетки, казва пластичният хирург д-р Живко Димитров

   Специалистите от отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ работят с нов супермодерен апарат за липофилинг, с който се постигат много добри резултати, гарантира се безопасността на пациента и се повишава неговата удовлетвореност.

   Процедурата липофилинг намира приложение в естетичната и в реконструктивната пластична хирургия. Тя представлява трансфер на собствена мастна тъкан от едно на друго място, като идеята е да се създават обеми, с които да се запълват дефекти и да се моделира лицето или тялото.

   По време на процедурата в операционна зала под локална или пълна анестезия (в зависимост от обема, който трябва да се постигне), лекарите извличат мастни тъкани от депата, където има натрупване – ханш, талия, корем и др. След като ги обработят с революционния апарат, мастните клетки се инжектират чрез специална канюла в друга част на тялото или лицето, където това е необходимо за постигане на желаната визия.

   „Апаратурата Puregraft се отличава с нежна и ефективна наносистема за филтриране, като създава добре пречистена и жизненоспособна присадка. Системата е затворена и осигурява на тъканите безопасна стерилна среда“ – обяснява  пластичният хирург от МЕДИКА д-р Живко Димитров. Докато със старата апаратура хирурзите са правили по 4-5 процедури през около месец, за да постигат желания резултат, то с новия обикновено 2 процедури са достатъчни, а има пациенти, които дори след първата процедура са доволни от постигнатото и си тръгват усмихнати.

Тъй като методът съчетава липосукция /изсмукването на мазнините/ с имплантиране на тези мастни клетки там, където е необходимо, той широко се използва в естетичната хирургия за премоделиране на формите и подобряване на пропорциите. Мастната тъкан съдържа висока концентрация на растежен хормон и стволови клетки, благодарение на които в зоните, където се пренася, се постига възстановяване на жизнеността и еластичността на кожата, т.е. до т.нар. антиейджинг ефект. Използването на собствени мастни клетки напълно избягва риска от алергична реакция, което е друго важно предимство.

   В отделението по Пластично-възстановителна и естетична хирургия често се използва липофилинг при корекции на лицевия контур вместо различните филъри или в комбинация с тях, както и за други естетични интервенции. „Процедурата е незаменима в реконструктивната хирургия, особено при мастна дистрофия на лицето. В нашето отделение редовно  използваме липофилинг като основна или допълнителна процедура при реконструкция на гърда след частична или пълна мастектомия - изцяло само с нея, когато обемът не е голям, или в комбинация с имплант за подобряване на пропорциите. Така ние повишаваме качеството на живот и самочувствието на своите пациенти“, обяснява д-р Димитров.

   Пластичните хирурзи на МЕДИКА извършват целия обем от реконструктивни и естетични интервенции, вкл. и по-нетрадиционни като придобилата популярност сред младите жени  корекция на седалището „бразилско дупе“. Макар и по-рядко от уменията на специалистите от отделението се възползват и мъже с цел скулптиране на тялото  и подобряване на силуета си, а също и за уголемяване на някои интимни части.

   Естетичните интервенции не се поемат от Здравната каса, но при реконструктивните операции пациентът заплаща само консумативите  - импланти или филъри.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha