Понеделник, 16 Септември 2024

ДСБ остава в коалицията ПП-ДБ

ДСБ остава в коалицията ПП-ДБ
Публикация   03 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     402

Днес е последният ден за преговори по поставените от "Да, България" три условия

ДСБ остава в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". Това се разбира от позиция на партията.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията ПП-ДБ, като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство.

   "Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа. Приемаме, че умишленото и повтарящото се бягство от отговорност за съставяне на редовно правителство, задълбочава и подхранва политическата криза", се казва в позицията на формацията.

   "Осъзнаваме, че част от системните партии в страната, целенасочено отказват да носят политическата отговорност, с която е натоварено редовното правителство, и допускат страната да се ръководи от контролирани от тях служебни правителства. Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията!", допълват те. 

   Днес е последният ден за преговори по поставените от "Да, България" три условия за запазване на коалиционния формат - въвеждане на оценка на кандидатите за народни представители, силна преференциална кампания и допускане на повече кандидати от гражданска квота.

   Приемаме, че умишленото и повтарящото се бягство от отговорност за съставяне на редовно правителство, задълбочава и подхранва политическата криза.

   Нашата визия за управлението на страната включва следващо програмно коалиционно и антикорупционно управление, основано на принципите на евроатлантическото развитие, сигурността, спокойствието и благополучието на нацията, защитата на националните интереси и патриотизма.

   Ангажираме се да положим всички усилия за изграждането на стабилна политическа конструкция чрез широка подкрепа и сътрудничество с всички парламентарно представени проевропейски и реформистки партии, които са готови да споделят отговорност в името на националната стабилност и благополучие.

Убедени сме, че само стабилно парламентарно мнозинство, създадено след честен, компетентен и отговорен преговорен процес, който да приключи с подписване на политическо споразумение, може да бъде гарант за това общо усилие.

   За нас спокойствието и благополучието на българските граждани е в центъра на правенето на политика. Като част от този разговор от „Демократи за силна България“ ще търсим подкрепа за:

- активно участие в европейските и трансатлантическите инициативи за икономически растеж, технологичен напредък и устойчиво развитие;
- разширяване на сътрудничеството с партньорите ни в Европейския съюз и НАТО;
- продължаване на съществуващите и развитие на нови съседски междудържавни отношения, основание на взаимното уважение и спазване на подписаните договорености;
- повишаване на вътрешната сигурност чрез ефективно функционираща правораздавателна система и борба с корупцията.
Ние вярваме в силата на обединението.

Заедно можем да постигнем повече. За силна България в обединена Европа!

Вижте по-малко

.

Тагове : ДСБ , ПП , коалиция ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha