Понеделник, 16 Септември 2024

Григор Димитров се класира за 1/4-финал на US Open след петсетов двубой

Григор Димитров се класира за 1/4-финал на US Open след петсетов двубой
Публикация   02 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     496

В петата част обаче хасковлията игра безкомпромисно и не остави шансове на добрия си приятел от Русия.

   Григор Димитров победи световния №6 Андрей Рубльов и за втори път в кариерата си ще играе на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Българинът се справи с тежка петсетова битка, която успя да спечели с 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3 за почти четири часа на централния корт „Артър Аш“.

   Димитров изигра стабилен първи сет и спечели след тайбрек равностойна втора част. След това обаче първата ни ракета получи физическите проблеми, като Григор дори сподели на щаба си, че получава схващания в крака и не се чувства добре. Опонентът му се възползва от това състояние и стигна до изравняване на сетовете. В петата част обаче хасковлията игра безкомпромисно и не остави шансове на добрия си приятел от Русия.

   Така най-добрият ни тенисист едва за втори път в кариерата си ще бъде сред най-добрите осем на US Open. През 2019-а той дори успя да достигне до полуфиналите в надпреварата. Победата е №300 за българина на твърди кортове, постижение което никой от играчите родени след 1990 година няма толкова на сметката си. Освен това, успехът е и №450 в кариерата на Григор.

   В следващата фаза световният № 9 ще играе срещу един измежду Франсис Тиафо и Алексей Попирин.

Тагове : Гришо , US Open ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha