Събота, 14 Септември 2024

Политолог: Струва ми се, че групата около Доган може да е по-успешна

Политолог: Струва ми се, че групата около Доган може да е по-успешна
Публикация   29 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     523

По всяка вероятност двата лагера ще участват в изборите като коалиции

   "Не съм сигурна, че двата лагера са равностойни на електоралния терен. Струва ми се, че групата, оглавявана от Делян Пеевски има два проблема - етническият произход и имиджовият проблем. По-автентичната група е тази около Доган, тя би могла да е по-успешна". Така политологът д-р Теодора Йовчева коментира в ефира на PrimeTime решението на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и неговите сподвижници за изключването на Делян Пеевски и още седем негови приближени от партията.

   Според Йовчева обаче Пеевски е "готов е да влиза в битки" и няма да се даде така лесно. "Дали има ресурси за това ми е трудно да отговоря, но има дефицит в други сфери, предстои много рещаваща битка в ДПС", смята тя.

   По думите й случващото се в средите на ДПС и разцеплението на партията преди поредните предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат в края на октомври, "ще бъде тест като цяло доколко ни е инстуционализирана системата и може да се справи с тези проблеми".

   Според журналиста Илхан Андай пък "от вчера реално имаме една фалшива новина за състоял се ЦОБ, защото няма кворум. ДПС тръгва на избори с двама председатели, които ще трябва да регистрират листите си. Всичко ще се стовари на плещите на ЦИК и спорът ще отиде в съда накрая. По всяка вероятност двата лагера ще участват в изборите като коалиции".

   По мнението на Андай "по-близо до абревиатурата "ДПС" е Делян Пеевски. Снощи чухме топ новина - обявената от самия Доган война".  "Марката ДПС носи много, хората в общинските центрове искат да получат това, което получават през последните години. Може да се излезе от тази изолация, в която бе движението през последните 15 г., нещата са "фифти-фифти", като има лек превес на Доган", посочи той.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още