Събота, 14 Септември 2024

Поликлиниката в Сливо поле ще има и асансьор за лесен достъп за хората с увреждания

Поликлиниката в Сливо поле ще има и асансьор за лесен достъп за хората с увреждания
Публикация   28 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     557

Съоръжението е по проект „Красива България“ и собствено финансиране

   Днес бе извършена проверка на строителните дейности на обект „Осигуряване на достъпна среда чрез изграждане на асансьор към общинска сграда Поликлиника“, община Сливо поле, ПО ПРОЕКТ „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ”. Стойността на проекта към датата на откриване на обществената поръчка е определена на база изготвена експертна оценка от Проект „Красива България“, съобразена е с пазарната стойност на възлаганите дейности и включва всички плащания, в т.ч. и 10% непредвидени разходи. Проектът включва :

1.  Доставка и монтаж на 1 брой фабрично нов хидравличен пътнически асансьор с 2 спирки, товароподемност –800 кг,  минимум 8 лица  и стоманобетонна самостоятелна монолитна двуетажна шахта 2х2,2 м.

2.  Стойност ОБЩО 132 266 лв. без включен ДДС в т.ч. част  АС- 26 614 лв, доставка и монтаж на асансьор- 36 830 лв, част Конструкции -50 058 лв   и част Електро  - 18 764 лв. Сумата с ДДС е 179 994 лв в т.ч безвъзмездно финансиране от МТСП 140 395 лв и 39 599 лв собствено финансиране.

   Изпълнител на СМР е ВИП КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД ВАРНА, като срокът за изпълнение на поръчката е 4 месеца. Съгласно ИЗИСКВАНИЯ НА ПРОЕКТ „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“   изпълнителят трябва да осигури наемане на регистрирани в ДБТ безработни, при реализиране на обекта,  които са част от общия състав работници, при спазване на следните изисквания:

  • Осигурява 19 човекомесеца труд, положен от общия състав работници, за срока на изпълнение на договора за СМР, като поддържа на трудов договор средно месечно 5 бр. работници на обекта;

•   Задължително осигурява 7 човекомесеца труд, положен от наети от ДБТ безработни лица, независимо от квалификацията им, за срока на изпълнение на договора за СМР, като поддържа на трудов договор средно месечно 2 бр. безработни, лица.

   С реализацията на проекта ръководството на общината показва, че се грижи за всички членове на общността, като ще бъде подобрена достъпността до лечебното заведение, обръщайки особено внимание на уязвимите групи от населението:

  • За хора с увреждания, като гарантира, че хората с двигателни увреждания, включително тези, които използват инвалидни колички, патерици или проходилки, ще имат лесен достъп до всички етажи на сградата;
  •  За възрастните хора, които често имат затруднения при изкачване на стълби, така че асансьорът прави сградата по-достъпна за тях;
  •  За бременни жени, особено в по-късните етапи на бременността, които ще избегнат физическото натоварване от използването на стълби;
  •  По-лесният достъп дава възможности повече хора могат да потърсят медицинска помощ в поликлиниката, което потенциално води до подобрени резултати за общественото здраве.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още