Четвъртък, 12 Септември 2024

Кузман Илиев: Средната класа е много силно ударена от инфлацията

Кузман Илиев: Средната класа е много силно ударена от инфлацията
Публикация   22 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1123

Хората нямат кеш пари, няма как да връзват двата края, което е изключително притеснително",

"Не са много такива хора, на които с 30-40 процента да е скочила заплатата му за 2 г. Не са много такива хора. Тук- таме има, но средната класа е много сило ударена. 30 процента инфлация за 2 г. - хората започват да изнемогват, има ликвиден проблем". Това заяви в ефира на "Добро утро, Европа" политическият и икономически анализатор Кузман Илиев относно връзката между икономическата и политическата криза у нас и в частност инфлацията. 

   По думите му има ликвиден проблем, който се отнася и до бързите кредити. "Трудните времена предстоят, инфлацията не е укротена, не произвеждаме, не търсим, Европа също е в криза. Хората са се уплашили, тъй като не им стигат парите. Най-бедните държави ще бъдат най-потърпевши, а ние сме от най-бедните държави в ЕС", аргументира се експертът. 

   "Когато не се знае кой кара влака, бизнесът се чуди сега какво предстои - ще се вдигат ли данъците, какво се случва с кридитите в страната и пр. Хората нямат кеш пари, няма как да връзват двата края, което е изключително притеснително", допълни той. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha