В решенията на Димитър Главчев имаше намеса и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски. Такива зависимости, който и да е премиер, не би трябвало да има.

 
  Това каза пред бТВ изключеният от ПГ на ДПС депутат Рамадан Аталай. За пример той даде смяната на областни управители.

   По думите на Аталай хората около Ахмед Доган имат подкрепата на избирателите на партията, но губят медийната война, защото Пеевски е собственик на медии.

„Ако някой се опита да открадне или да вземе Движението за права и свободи от почетния председател, който е създател на тази партия, би трябвало да носи моралната отговорност, след това и политическата отговорност. Съсипването на една политическа формация не е равностойно на това да съсипваш бизнеси на други хора или да съсипваш собствените си бизнеси“, предупреди Рамадан Аталай.

Убеден съм, че Пеевски знае къде са 30 млн. от Българска банка за развитие (ББР) и не само те. Теглените кредити от ББР не са само 150-те милиона на Румен Гайтански, чува се за още 500 милиона. А къде са 500 млн. от КТБ, попита Рамадан Аталай.

    Г-н Пеевски да излезе и да каже какъв е пътят на пари, каза още Аталай и добави, че много добре познава Румен Гайтански, определяйки го като „много добър бизнесмен“.

  Аз не съм участвал в управлението на ТЕЦ Варна, отговори Аталай на въпрос погасявал ли е Ахмед Доган кредити на ТЕЦ-а с пари, взети от Румен Гайтански от ББР.