Четвъртък, 12 Септември 2024

Резултатът на ДПС на изборите показва връзка между Пеевски и Калин Стоянов, смята Иван Демерджиев

Резултатът на ДПС на изборите показва връзка между Пеевски и Калин Стоянов, смята Иван Демерджиев
Публикация   21 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1192
    Проверете изборните резултати на Пеевски, погледнете данните в Кърджали и в областта и в Благоевград, където Пеевски участваше лично на изборите да се види как расте тази активност, да се види къде в населените места гласуват 97 -98% от избирателите и почти 100% от тях гласуват в полза на ДПС. Да се направи такъв анализ, всъщност не е трудно, да се направи на база на данните, които публикува ЦИК и много лесно може да се види кой се облагодетелства от тези избори и благодарение на кой всички други политически сили от получиха по- ниски резултати. Това каза  бившият зам.-вътрешен министър в кабинета на Кирил Петков и двукратен служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев. 
 
В ТВ студио заяви, че открива "категорична връзка" между настоящия министър Калин Стоянов и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. Заради подозираните обвързаности между двамата президентът Румен Радев отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева, тъй като Стоянов присъства в него.
 
   "Резултатите, които постигна Пеевски в Кърджали и Благоевград, показват покачване на гласовете за ДПС. На фона на изключително ниската избирателна активност това е необяснимо. Има изкривяване на резултата. Стоянов не даде никакво спокойствие в МВР, след като смени областни директори и редица други ръководители. Разби екипи, които показаха, че могат да се справят с купения вот.
   Зависимостите му станаха много ясни в този служебен кабинет", каза още Демерджиев.
 
    Стоянов създаде изключително сериозно политическо напрежение и всъщност в момента създаденото от него напрежение, мисля, че не позволява той да продължи да упражнява този пост в условията на служебен кабинет, от който се очаква провеждането на честни избори.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още