Вицепрезидентът на Съединените Щати Камала Харис се подготвя за следващия етап от битката си за Белия дом. Около 50 000 души ще се съберат в Чикаго през седмицата за Националната конвенция на Демократическата партия.

   Ще чуем и много за това коя е Камала Харис и кой е Тим Уолц. Ще получим изказвания от техните съпрузи, а те са много важни, за да покажат биографията конкретни кандидати. Така хората ще разберат кои са Харис и Уолц, а не само за какво се борят. Това може да е определящо за нерешителните гласоподаватели към края на изборите. Често личните характеристики на кандидатите им помагат да вземат решение. Тод Белт, Висше училище по политически мениджмънт към университета „Джордж Вашингтон“

   Харис и нейният кандидат за вицепрезидент, губернаторът на Минесота Тим Уолц, вече си осигуриха номинациите по време на виртуално поименно гласуване. Но това не означава, че политическите речи, произнесени в Чикаго, няма да бъдат значими. Новата двойка  Харис-Уолц ще получи висока подкрепа от известните политици в Демократическата партия, сред които президентите Джо Байдън, Бил Клинтън и Барак Обама.

   Досегашните президенти ще внимават да не засенчат човека, който се надяват да бъде следващият президент от Демократите. Но също така смятам, че това изпраща послание за единството на партията. Това е забележителното единство, което е постигнато около личността на кандидата за президент.  Уилям Галстън, старши научен сътрудник в института Брукингс

  Очаква се хиляди активисти да присъстват на четиридневната конвенция. Те имат всякакви различия, но повечето от тях са съгласни, че незабавното прекратяване на войната между Израел и Хамас е основен въпрос. А опонентите на Харис, Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс бяха официално утвърдени като кандидати на Републиканската партия на конференцията им през юли.