Четвъртък, 12 Септември 2024

Консорциум от софийски фирми, Елин Пелин и Симитли ще поддрържа чистотата в Русе срещу 31 млн. лв. през следващия период

Консорциум от софийски фирми, Елин Пелин и Симитли  ще поддрържа чистотата в Русе срещу 31 млн. лв. през следващия период
Публикация   19 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     770

Нелсен чистота не се оказа на изикваната висота и остана втора в класирането на обществената поръчка

КОНСОРЦУИМ ЕКО РУСЕ ГРУП ДЗЗД (Еко Клийн Сървиз ЕООД; ЕКО РЕСУРС-Р ООД; МГП-Р ЕООД;РТК ООД) ще почиства Русе среду 25 млн. лв. годишно. Това стана ясно от решение, публикувано днес на сайта на Община Русе. Консорциумът е избран за изпълнител на обществената поръчка участника и класиран на първо място.

Сред мотивите са утвърден Доклад по чл. 103, ал. 3 от ЗОП на комисията, назначена със Заповед № РД-01-1830 от 25.06.2024 г. Съгласно чл. 109 от ЗОП за определеният за изпълнител участник са изпълнени следните условия:
1. не са налице основанията за отстраняване от процедурата, освен в случаите по чл. 54, ал. 4 и 5 от ЗОП, и същият отговаря на критериите за подбор;
2. офертата на участника е получила най-висока оценка при прилагане на предварително обявените условия и избрания критерий за възлагане.

 Отстранен е вторият  участник в процедурата  „НЕЛСЕН-ЧИСТОТА“ ЕООД поради обстоятелството, че техническото му предложение на отговаря на изискванията за минимално съдържание, а именно в частта, в която съобразно изискванията на Възложителя същото е следвало да съдържа информация за организацията на работата, методите, начините и подходите за изпълнение на дейностите, съгласно Техническите спецификации и проекта на договора.

   При разглеждане на техническото предложение на участника „НЕЛСЕН-ЧИСТОТА“ ЕООД, Комисията констатира следното: Участникът е представил Техническо предложение по образец, както и приложение към него в съответствие с изискванията за оформяне на документите от офертите на участниците, поставени в документацията за настоящата обществена поръчка.
Участникът е посочил срок за въвеждане на автоматизирана система за сметосъбиране и сметоизвозване в размер на 15 календарни дни.

     В представеното приложение – „Организация, подход и методи за изпълнение на дейностите в обхвата на поръчката“, Комисията констатира множество несъответствия и вътрешна несъгласуваност в предоставената информация.
Така участникът е посочил, служителите, които към настоящия момент са назначени в дружеството, а именно: Управител, Регионален мениджър, офис мениджър, главен счетоводител, касиер счетоводител, главен юрисконсулт, юрисконсулт, право, правен сътрудник, мениджър интегрирана с-ма за управление, експерт актуване анализи, експерт обществени поръчки, специалист доставки, ръководител, транспорт, склададжия, диспечер, помощник диспечер, координатор дейност, организатор дейност, организатор автомобилен транспорт, автомеханик, Шофьор тежкотоварен автомобил 12 и повече тона, шофьор специализиран автомобил, фадромист, сметосъбирач, метач, мияч превозни средства, общ работник.

   За всяка от посочените длъжности са описани основните задължения, които същите ще изпълняват при изпълнение на поръчката, като в допълнение е посочено:
„За изпълнение на услугите по договора, ще назначим за срока на изпълнението му необходимия изпълнителски състав – шофьори, сметосъбирачи, общи работници, метачи и др.,с необходимата квалификация и отговорности.

   За срока на изпълнение на договора Дружеството:
- Ще наеме и поддържа необходимия брой квалифициран и обучен персонал, който да е в състояние да изпълнява дейностите от предмета на поръчката;
- Ще осигурява на работниците, изпълняващи дейности предмет на поръчката работно облекло и лични предпазни средства(ЛПС);
- Ще определи и представи на Възложителя контактите на ръководителите, които ще отговарят за планирането и организирането на отделните видове дейности, предмет на поръчката. При промяна на посочените данни ще уведомим Възложителя в писмен вид в срок до 3 (три) дни от настъпването и′;
- Ще провежда обучения за поддържане и повишаване на квалификацията на персонала, с цел подобряване нивото на услугите предмет на поръчката.“
След посочване на отговорностите и задълженията на текущите служители на дружеството участникът е посочил (стр. 61 и сл.) разпределението на ръководния и изпълнителски персонал за филиал Русе по длъжности, като за всяка длъжност е направено описание на най-важните отговорности и задължения, както и йерархичната й подчиненост в структурата на дружеството.
При това описание Комисията установи противоречия между изложените длъжности и позиции за дружеството като цяло и тези, посочени за филиал Русе. Доколкото позициите и конкретните им задължения са въпрос на вътрешна организация следва да се посочи, че коментарите на Комисията по-долу в изложението не се касаят до избрания от дружеството подход за подбор на служители и функциите им в дружеството, а единствено досежно противоречивата информация, касаеща конкретната организация за изпълнение на дейностите.
Специално за филиал Русе участникът е посочил конкретни длъжности с посочени отговорности и задължения.

    Избраният изпълнител ще трябва да транспортира събраните отпадъци до Инсталацията за предварително третиране (сепариране) на смесени битови отпадъци, както и до Регионалното депо за неопасни, инертни и опасни отпадъци за общините Русе, Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан (Регионално депо – Русе). Депото и инсталацията за сепариране са отделни съоръжения, разположени на около 2 500 метра от последните жилищни квартали на Русе и на около 2 450 метра западно от село Николово, с адрес град Русе, местност „Под Ормана“.

    Задълженията на изпълнителя включват и поддържане чистотата на улиците и тротоарните площи в териториите за обществено ползване на град Русе, снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоари и площади в същите територии, както и в квартал „Образцов чифлик“ и селска област ДЗС. Освен това, изпълнителят ще трябва да поддържа проводимостта на дъждоприемните шахти и линейни оттоци, разположени по уличните платна, площади и подлези в град Русе, квартал „Средна кула“ и квартал „Долапите“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha