Понеделник, 16 Септември 2024

Ряхово излъчи победителите във Втория кръг от Републиканското първенство по водомоторен спорт

Ряхово излъчи победителите във Втория кръг от Републиканското първенство по водомоторен спорт
Публикация   19 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1351

Малшанс за Милен Маринов при категорично лидерство в първите две гонки

На 17 и 18 август край Ряхово се проведе втория кръг от републиканското първенство по водомоторен спорт. Спортното събитие бе част от празничната програма на Община Сливо поле.

  Участие в гонките взеха 8 отбора от страната.

    В първите два класа SA 250 и  JT 250 първите места завоюваха състезателите на Тутракан. Ряховчаните Иван Илиев е на 4-то място в първия клас, а Петър Стоянов- трети.

  В клас GT 15 имаше трима участника- и тримата от ряховски клуб. Това е скъпоструващ клас, който го има в Европа, а у нас само Ряхово го поддържа, каза Милен Маринов. Тук победата стигна до Петър Стоянов, а Преслава Николова остана втора, след като спечели една гонка.

   В най- атрактивния клас F 500 Милен Маринов водеше убедително в двете гонки през първия ден от надпреварата. Но в последната на поредния завой настига със скорост от 150 км/ч лодката пред него и единствено воден от разума да не се блъснат, пропуска възможността да завърши. Моторът му угасна и така остана на второ място след конкурента си от Кърджали Николай Сурков. По неофициална информация победителят е бил неведнъж санкциониран от федерацията заради подобни неспортменски прояви.

  Награди на победителите и купите връчи зам. кметът на Община Сливо поле Борислава Братоева. Наистина трябва да съжаляваме за малшанса на Милен, който до третата гонка бе категорични победител, каза тя пред Акцент.БГ.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още