Петък, 20 Септември 2024

Защо индийките не носят бельо?

Защо индийките не носят бельо?
Публикация   18 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1368

   Жените не носят бикини точно под сари (традиционна женска рокля от ярко оцветена материя). Както вече казах, Индия е страна на контрастите.

   Ето защо съм на това мнение. Ако мъжете туристи в Индия отдавна са свикнали и се опитват да не обръщат внимание на „странностите“ си, то е защото европейците предпочитат да свалят бельото си преди душ, обикновено носят едно бельо вместо две и се държат странно. Именно така ни виждат жителите на тази екзотична страна.

   Но как ги вижда останалата част от света? В Индия е прието да се разголва коремът с напредването на възрастта и тази традиция се спазва от повечето жени на възраст. Но в Индия е неприемливо да показваш краката си на всички и докато на един мъж никой няма да каже нищо, то една жена с голи крака ще бъде публично порицана.

   Един ден се разхождахме по улиците на провинциален град с приятел, с когото се бяхме запознали на почивка. Мисля, че беше от Чехия, и този ден носеше най-обикновен чифт къси дънкови панталони. Краката ѝ бяха доста дълги и стройни и късите панталони им прилягаха много добре. Бяха просто обикновени къси панталони, а не такива, каквито се носят в наши дни, такива, в които се вижда повече, отколкото в панталоните.

  Тълпата се разрасна, започнаха виковете и аз започнах да забелязвам, че това ще се превърне в публично бичуване. Откъснахме се от тълпата и напуснахме улицата, за да отидем в хотела. Там един местен жител ни обясни, че в Индия не е прието жените да разголват краката си.

  На следващия ден тримата вървяхме по улицата: аз, чешкият ми приятел и индиецът. Тогава пред нас се разкри тази картина: една от местните жени продаваше подправки на ъгъла на улицата, направо на тротоара.

   Жената стана, направи няколко крачки от импровизираната си витрина, разтвори крака и без дори да повдига сарито си, изпусна естествените си нужди на тротоара. Почти полудяхме от изумление.

   Нашият гид ни обясни, че в Индия не е много прието местните жители да търсят тоалетни, каквито по улиците има много малко, и че жените не носят бельо под саритата си, за да не се притесняват от процедурата, която описах по-горе.

   С други думи, грехота и срам е да показваш краката си на всички в прилична форма. А да се разхождаш по улиците без бельо и да правиш тоалет на тротоара на всяка крачка е норма. Това е контрастът.

     Източник: strucschio.com

Тагове : индийки , бельо ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha