Четвъртък, 19 Септември 2024

Петима арестувани за смъртта на актьора от ,,Приятели,, Матю Пери

Петима арестувани за смъртта на актьора от ,,Приятели,, Матю Пери
Публикация   16 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1061

Лекари са замесени в схема за опиати

   Петима души са арестувани и обвинени за смъртта на популярния актьор Матю Пери, казаха прокурори. Сред сдоблите са с обвинение, са личният асистент на актьора и двама лекари, съобщи в. Guardian.

   Лекарите са снабдили актьора от „Приятели“, който почина в дома си в Лос Анджелис през октомври 2023 г., с голямо количество кетамин, каза американският прокурор Мартин Естрада, и „са се възползвали от проблемите със зависимостта на г-н Пери, за да се обогатят“. 54-годишният Пери публично е обсъждал проблемите си с пристрастяването. Той е бил подложен на инфузионна терапия с кетамин за тревожност и депресия по време на смъртта си, каза съдебният лекар в Лос Анджелис в доклад от аутопсията миналата година. Съдебният лекар обаче откри много по-високи нива на кетамин в кръвта на актьора, отколкото би се очаквало при подоба терапия.

   Полицейското управление в Лос Анджелис и администрацията за борба с наркотиците заявиха през май, че работят по съвместно криминално разследване за това как Пери е получил лекарствата, които са с рецепта, и защо е имало толкова много от медикамента в тялото му.

   „Това разследване разкри широка подземна престъпна мрежа, отговорна за разпространението на големи количества кетамин на г-н Пери и други“, каза прокурор Естрада. „Тази мрежа включва асистент, различни посредници, двама лекари и основен източник на доставки на лекарства, известен като, цитирам: „Кралицата на кетамина“. Естрада каза, че петима души са били обвинени. „Те са знаели, че това, което правят, е погрешно. Те са знаели, че това, което правят, носи голяма опасност за г-н Пери, но въпреки това са го направили. В крайна сметка тези обвиняеми са били по-заинтересовани да спечелят от г-н Пери, отколкото да се грижат за неговото благополучие и здраве“, каза прокурорът. Документи, подадени във федералния съд в Калифорния, обявени от New York Times, соас тако обвиняеми петимата души, включително личния асистент на Пери, че са участвали в схема за набавяне на кетамин на стойност хиляди долари и прилагането му като лекарство  на Пери.

   Жасвийн Сания, за която прокурорите казаха, че е известна  като „Кралицата на кетамина“, и Салвадор Пласенсия, лекар, известен като „д-р P“, са сред обвинените, според Times. Двамата са обвинени в заговор за разпространение на кетамин; разпространение на кетамин, водещо до смърт; притежание с цел разпространение на метамфетамин; и промяна и фалшифициране на записи, свързани с федерално разследване. Кенет Ивамаса, личният асистент на Пери, е обвинен в заговор за разпространение на кетамин, съобщава Times, цитирайки човек, запознат с разследването. Лекарят Марк Чавес и Ерик Флеминг, познат на Пери, също бяха обвинени. Съдебните документи разкриха текстови съобщения, изпратени между Пласенсия и Чавес, в които първият обсъжда купуването на кетамин, който да продаде на „актьора- жертва“ – Пери.

   Пери беше намерен мъртъв в хидромасажна вана в дома си в Лос Анджелис през октомври 2023 г. Съдебният лекар в Лос Анджелис установи, че причината за смъртта е „острите ефекти на кетамина“. Той каза, че удавянето, коронарната артериална болест и ефектите на бупренорфина, който се използва за лечение на разстройство, свързано с употребата на опиати, са допринасящи фактори.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha